Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-13 12:49:00

PSZ: újra tüntetnek a pedagógusok, miközben a kormánynak is ultimátumot adtak

Újra tüntetnek a pedagógusok, november 30-án készülnek ismét megmozdulásra – derül ki a Pedagógusok Szakszervezete által küldött közleményből. A PSZ közben ultimátumot adott a kormánynak, aminek figyelmen kívül hagyása a jövő év elején akár sztrájkot is eredményezhet.

A Pedagógusok Szakszervezete – miként azt többször nyilvánosságra hozta – a magyar közoktatás napjáig (november 22.) adott határidőt a kormánynak, hogy teljesítse követeléseit, különben ősszel tüntetést, de ha ez sem elég, januárban sztrájkot hirdet – írja a szakszervezet a szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közleményében.

Mint írják, A PSZ Országos Vezetősége november 22-ére tervezett ülésén dönt arról, hogy elfogadja-e avagy sem a kormány döntését.

Miután egy országos tüntetés megszervezéséhez nem elegendő néhány nap, ezért a PSZ – ezt szintén bejelentette korábban – megkezdte a felkészülést a budapesti tüntetésre, melynek időpontját november 30-án, 14 órára tervezi.

A jogszerű szervezés miatt a szakszervezet felvette a kapcsolatot a rendőrséggel.

A szervezet hozzátette azt is:

bárhogy is dönt a kormány az Emmi béremelési javaslatáról, a közoktatásban évek óta meglévő gondok, ide értve az óvodákat is, továbbá a parlament előtt lévő új szakképzési törvényjavaslat miatt elkerülhetetlennek látszik a tüntetés.

A közleményben az is szerepel, hogy megkezdték a háttérben a felkészülést, és várják a csatlakozni vágyókat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink