Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-12 15:33:00

Sorra hallgatják ki a vésztőieket és a szeghalmiakat választási csalás gyanúja miatt

Az elmúlt héten legalább 150 embert hívtak be a rendőrségre tanúkihallgatásra, a hatóság „két magánszemély feljelentése alapján nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen a választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt”.

Sorra hallgatják ki a vésztőieket és a szeghalmiakat választási csalás gyanúja miatt

A Narancs.hu azt írja, valószínűleg a legutóbbi, 2018-as országgyűlési választáshoz kapcsolódhat az ügy, amely Békés megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerületét érinti. A tanúkihallgatásokon állítólag rendőrök ajánlógyűjtőíveket mutattak a megjelenteknek, és arra voltak kíváncsiak: valóban az ő aláírásuk szerepel-e rajta?

A 3. számú választókörben a fideszes Kovács József nyert több mint 50 százalékos eredmény elérve. Ebben a választókerületben indult a legtöbb jelölt tavaly, összesen 22-en. A lap megjegyzi szinte az összes kamu- és minipárt feltűnt a színen a Kössztől a Szem Párton keresztül a Medete Pártig. A legtöbbjük esetében ordít, hogy valamiféle csalás vagy trükközés történt, hiszen míg egy jelöltnek 500 aláírást kell gyűjtenie ahhoz, hogy egyáltalán nyilvántartásba vegyék, 16-an az indulók közül végül ennél jóval kevesebb szavazatot kaptak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink