Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-12 11:44:00

Bayer Zsolték szerint „elmúlt az aranykor, nagy baj van”

Kritikus hangulat vette körbe a hétfői Sajtóklub című műsort a Hír Tv-n. A vendégek megsemmisítő vereségről beszélnek, és arról, hogy baj van, a Fidesznek változtatni kellene. A műsorban – mint ahogyan pár hete – leginkább a megvezethető fiatalokban látják a veszélyt.

Lesújtóan értékelték a megismételt önkormányzati választások eredményét a kormánypárti újságírók a Hír Tv-n futó Sajtóklub című műsorban. A Bayer Zsolt, Bencsik András, Szentesi Zöldi László és Huth Gergely alkotta kvartettnek leginkább a jászberényi pofon fájt, amiből már – egyebek mellett – a Fidesz válságát vetítették előre, és azt, hogy változtatni kell.

Katasztrofális vereség született, nem dughatjuk homokba a fejünket, szerintem baj van

– így vezette fel a műsort Bayer Zsolt a hvg.hu szerint. Szentesi Zöldi László a fiatalokról alkotott egy hosszabb eszmefuttatást. Szerinte ugyanis az ellenzéknek a fiatalok nyerték meg a választást, akik „tapasztalatlanok” és „felültek az olcsó demagógiának”. Mint mondta:

„A fiatalokat elvesztettük, nem ismerjük a magyar valóságot. Vissza kell találni a néphez, akik részint ostobaságból, részint tájékozatlanságból, de tömegesen választanak olyan politikusokat, akiknek a nevüket sem tudják.”

Bencsik András eközben arról beszélt, hogy „elmúlt az aranykor, nagy baj van”. Majd hozzátette, hogy a Fideszt a saját árnyéka verte meg, meg kell fejteni, mit rontottak el, ugyanis „akárki és bárki legyőzheti a Fideszt”. De beszélt Mészáros Lőrincről is, akit egy „bűbájos, kedves, rokonszenves és eszes embernek” vázolt fel a műsorban.

Huth Gergely szerint sok sértett embert hagy maga mögött a Fidesz-kormány, itt elsősorban a nyugdíjhelyzetről és a helyi szintű államapparátus tagjairól beszélt. Bayer Zsolt azonban a kommunikációt hozta fel, szerinte ugyanis a Fidesz nem folytat sikerkommunikációt, pedig kellene. „A fiatalok kapcsán még nagyobb bajt látok.” Szerinte a 18-30-as generáció légüres térbe került, hátborzongató ideológiákban kezd hinni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink