Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-12 18:11:00

A momentumos Cseh Katalin az amerikai Kongresszushoz fordult

A politikus az Európai Parlament amerikai delegációs csoportjának tagjaként levélben juttatta el a magyar jogállamisággal kapcsolatos nyilatkozatát az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusának keddi meghallgatására.

A momentumos Cseh Katalin az amerikai Kongresszushoz fordult

Cseh Katalin a nyilatkozatban a jogállamiság és a külpolitika témakörében összesen 18 területen tájékoztatta a Magyarországon jelen levő problémákról a Kongresszust: szó esett többek között a médiaszabadságról, a civil szervezetek vagy éppen a CEU ellehetetlenítéséről és a növekvő orosz befolyásról is.

A politikus levele mellé egy három pontos javaslatcsomagot is mellékelt. Ebben azt írja, a NATO szerveinek élénk figyelemmel kell kísérniük azon tagországokat, amelyek autoriter országokkal működnek együtt és megfelelő lépéseket kell tenniük velük szemben. Kitér arra is, hogy az orosz dezinformáció elleni küzdelem fontos eleme a médiaszabadság erősítésére, amit például a Szabad Európa Rádió újraindítása és a független magyar média támogatása szolgálhat.

Emellett szerinte az EU mellett a NATO-nak is szerepet kell vállalnia a jogállamiság normáinak kikényszerítésében – akár a NATO országokon belül is.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink