Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-12 07:01:00

42 km/órás sebességgel ütötték el L.L. Junior kisfiát - mutatjuk a baleset részleteit

Legfeljebb 1,4 másodpercet tölthetett az úttesten L. L. Junior hároméves fia, amikor augusztus 29-én egy autós a Füredi úton elgázolta a kisgyereket.

42 km/órás sebességgel ütötték el L.L. Junior kisfiát - mutatjuk a baleset részleteit
Fotó: MTI

Az Index információja szerint többek között ez szerepel abban a műszaki szakértői véleményben, amely a napokban készült el a BRFK kérésére.

Dávidka az édesanyjával egy olyan gyalogátkelőhelyen ment át, amely egy járdaszigettel és két lámpával van elválasztva, a teljes szakaszon viszont sokszor nem lehet egy zöld alatt átjutni.

A gyalogosoknak piros volt a lámpa akkor is, amikor a gyerek a testvéréhez akart átszaladni az úttest túloldalára és egy arra haladó személyautó elgázolta.

Az autót egy 76 éves férfi vezette, aki mellett ott ült a felesége is.

A Füredi úton a Rákosi út irányába haladtak, de a zebra előtti kereszteződésénél pont pirosat kaptak. Amikor a lámpa újra zöldre váltott, a sofőr normál tempóban indult el és a szakértői vélemény szerint az ütközés pillanatában is legfeljebb 41-42 km/órás sebességre gyorsult fel, árulta el a lapnak Jankovics Ádám, a sofőr védője

Ezen a szakaszon egyébként 50 km/órás sebességgel lehet közlekedni. A szakértő azt is kiszámolta, hogy a sofőr intenzív fékezés mellett akkor nem gázolta volna el a rohanó gyereket, ha mindössze 34-35 km/órás sebességgel halad.

A szakértő szerint ugyanakkor az is egyértelmű, hogy „a sofőr terhére észlelési és cselekvési késedelem sem mutatható ki, ha a gyalogos gyors mozgással került a gyorsuló kocsi elé.”

Janklovics Ádám szerint ügyfele a baleset miatt továbbra is rossz lelki állapotban van.

A BRFK az Index kérdésére legutóbb azt közölte, hogy a baleset körülményeit közúti baleset okozása miatt büntetőeljárás keretében vizsgálják és senkit nem hallgattak ki gyanúsítottként.

További részletekért kattintson ide.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink