Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-12 06:10:00

Rendőrhiány: Pikó András szolgálati lakással segítene a helyzeten

Szolgálati lakással segítené a rendőröket a józsefvárosi polgármester. Pikó András szerint Budapesten a 8. kerületben van a legnagyobb rendőrhiány, éppen ezért indokoltnak tarja, hogy lakhatási támogatással segítse munkájukat. A Független Rendőr Szakszervezet örül a kezdeményezésnek, mert legtöbb kollégájuk lakhatási gondokkal küzd.

 

A kasszát pakolja ki az egyik józsefvárosi dohányboltban a rabló. A biztonsági kamera végig rögzítette a bűncselekményt, és egy éppen arra járó fotósnak köszönhetően, aki szólt a rendőröknek, majd azonnal a rabló után eredt, gyorsan el is kapták a tettest.

Józsefváros nem tartozik a legbiztonságosabb kerületek közé, mégis kevés a rendőr.

A kerület polgármestere azt írta közösségi oldalán, hogy a fővárosban náluk van a legnagyobb rendőrhiány, ezért tárgyalásokat kezdett a kerületi rendőrkapitánnyal. Pikó András úgy véli, mivel a kezdő rendőrök a kötelező bértábla alapján nettó 120 ezer forintot keresnek, a legnagyobb támogatás, amit nyújthatnak számukra, a szolgálati lakás.

A Független Rendőr Szakszervezet örül az ötletnek.

„Budapesten és a nagyobb városokban kollégáink lakhatási gondokkal küzdenek. Mivel nagyon alacsony a bér a rendőrségen nagyon nehezen tudnak lakhatáshoz jutni, ami még egy albérlet is sokszor megfizethetetlen, nem hogy még lakást vesznek a kollégáink”

– nyilatkozta Pongó Géza, a szakszervezet főtitkára.

A Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke az állandósult bérfeszültségről beszélt híradónknak.

„Ha azt látja, hogy egy aldiban többet keres egy feltöltő, mint ő, és a feltöltő az egy zárt területen dolgozik, ő pedig a lelkét kiteszi az utcán, főleg egy ilyen kormány vezetőnek a látogatása során is, akkor azt mondja, hogy ezért nem éri meg.

Ebből nem tud lakást venni, nem tud életet kialakítani magának. egy olyan magánéletet, amibe beleszámíthat egy feleség, egy gyerek vagy akár még egy új lakás is” - árulta el Bárdos Judit, a BRDSZ elnöke.

Az ATV Híradója kereste a rendőrséget Pikó András felajánlásával kapcsoltban, de azt mondták nem szeretnének rá reagálni. Azt viszont megtudtuk, hogy a tavalyi adatok szerint havonta 1000 rendőrből 4 távozik a testülettől, ami mint írják alacsonyabb a versenyszférában tapasztalható fluktuációs mutatóknál, de a rendőrségen belül magasabb a korábbi időszakhoz képest.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink