Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-11 08:53:00

Lebuktatta a móri mészárost, de nem biztos, hogy megkapja a nyomravezetői díjat

Zárt tárgyaláson dől el, megkapja-e a pénzt Szebenyi István, aki fémdetektorával bukkant rá a móri bankrablásnál használt géppisztoly válltámaszára, amelyről a rendőrök DNS-mintát tudtak venni, majd ez alapján azonosították az elkövetőt.

Lebuktatta a móri mészárost, de nem biztos, hogy megkapja a nyomravezetői díjat

A Bors azt írja, Szebenyi azért nem kaphatta meg eddig a 25 millió forintos nyomravezetői díjat, mert a rendőrségi felhívás úgy szólt: a pénz annak jár, aki megnevezi az elkövetőt vagy annak pontos címét. A férfi kártérítési pert indított, amit elvesztett, de továbbra is mindent elkövet azért, hogy megkapja az összeg felét. Azért csak a felére nyújtotta be az igényét, mert meglátása szerint neki és a védett tanúnak ugyanannyi szerepe volt az ügyben.

Szebenyi István amatőr hadtörténésznek jelentős szerepe volt abban, hogy a rendőrség kézre tudta keríteni a 2002-es móri, nyolc emberéletet követelő erstebankos mészárlás valódi elkövetőit: ő találta meg a fémdetektorával a Tatabányát Tarjánnal összekötő erdőben azt a földbe ásott hátizsákot, amiben egy Skorpió géppisztoly válltámasza volt, és amiről aztán a nyomozók DNS-mintákat vettek – amik alapján eljutottak a valódi tettesekhez: Nagy Lászlóhoz, majd Weiszdorn Róberthez. Ezzel szemben a hamisan tanúzó K. Attila akkor hozzájutott a pénzhez.

A Bors szerint zárt tárgyaláson, védett tanú meghallgatásával fog eldőlni, hogy hozzájuthat-e a pénzhez.

Nem vagyok optimista, mert bár tudom, hogy igazam van, de – az eddigiekből ítélve – bármi megtörténhet. Ha ez nem sikerül, akkor itthon nincs több lehetőségem a fellebbezésre, ezután már csak Strasbourgban, az Emberi Jogok Európai Bizottságához fordulhatok, és el is fogok menni

– nyilatkozta a lapnak Szebenyi.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink