Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-11 11:20:00

Fekete-Győr megszólalt a Czeglédy-ügyről: ne büntetett előéletű ember világítsa át az önkormányzatokat!

Az USR-PLUS-t támogatja a Momentum az RMDSZ ellenében, mert utóbbi szerinte nem tartja az egyelő távolságot a magyar politikai pártokkal szemben – egyebek mellett erről beszélt Fekete-Győr András az ATV Start című műsorban. A Momentum elnöke a DK-val való csörtéhez kapcsolódva azt is megemlítette, hogy nem szeretnék, ha Czeglédy személyében egy büntetett előéletű ember világítaná át az önkormányzatokat.

 

 

Egymásnak feszült a Momentum és a DK a hétvégén, miután a korábban Gyurcsány Ferenc DK-elnököt is képviselő ügyvéd két kerületi DK-s polgármestertől is megbízást kapott az előző önkormányzati vezetés és az önkormányzati cégek gazdálkodásának átvilágítására. Ezzel kapcsolatban Fekete-Győr András az ATV Start című műsorban elmondta, hogy alpolgármestertereiktől úgy tudja, hogy informálást kaptak a megbízásról, mire az érintettek jelezték, hogy ezt nem fogják tudni támogatni.

Az érintett Czeglédy Csaba azt nyilatkozta, hogy a momentumos politikusok is tudtak róla, sőt, Erzsébetváros momentumos alpolgármesterével személyesen is találkozott, aki egy rossz szót sem szólt. A pártelnök szerint

a kérdés az, hogy ki mond igazat és ki nem, ő természetesen saját párttársának a szavára ad. Emlékeztetett, hogy Czeglédyt még 2010 előtt jogerősen elítélték, és mivel a bíróságoknak még hisz, ezért nem szeretnék, ha büntetett előítéletű emberekkel végezhessék el az önkormányzatok átvilágítását.

Pár napja egyébként nagy port kavart, hogy megszavazták a súlyos botrányba keveredett, volt MSZP-s Lackner Csaba bizottsági helyét Kispesten. Ebben a Momentum is részes volt, de a pártelnök elmondta, hogy volt egy félreértés a napirend előkészítésében és utána már mindenki leszavazta.

Időközben Gulyás Gergely kancelláriaminiszter román ügynöknek nevezte a Momentum elnökét, amiért nem az RMDSZ, hanem a román liberális pártot támogatja az elnökválasztáson. Ennek oka – hangzott el korábban a politikustól –, hogy az RMDSZ a Fidesz szövetségese és nem tisztán a határon túli magyarok érdekeit szolgálják. Fekete-Győr András emlékeztetett Markó Bélára, aki igyekezett minden párttól hasonló távolságot tartani, de szerinte ez Kelemen Hunorral megszakadt.

Arról is beszélt, hogy fontos az erdélyi magyarsággal való kapcsolattartás, és elmesélte, hogy a nyáron például az magyar középiskolások szövetsége hívta meg Erdélybe, akik szerinte már máshogyan látják a politikát. Mint mondta, sokan az USR-PLUS-ra szavaznak, mert úgy érzik, meg kell tanulniuk románul, miközben kisebbségi és kulturális jogaikat is szeretnék érvényesíteni. Bár korábban azt mondta a politikus, hogy a pártszövetségnek van kisebbségvédelmi programja, most úgy pontosított, hogy nem szükséges, hogy ez leírva is meglegyen. Ezen egyébként – tette hozzá – most dolgoznak, de nyilatkozatok, kiállások szintjén sokszor a kisebbségek mellett álltak ki.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink