Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-11 16:45:00

A Kutyapárt adhatja Ferencváros egyik alpolgármesterét

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) adhatja Baranyi Krisztina egyik alpolgármesterét, értesült az Index. Ferencváros vezetője csütörtökre hívta össze a képviselő-testület alakuló ülését, ahol nemcsak a formális döntéseket hozzák majd meg, de az alpolgármesterekről és tanácsnokokról is szavaznak majd.

A Kutyapárt adhatja Ferencváros egyik alpolgármesterét
Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere

A múlt héten a hvg.hu arról írt, hogy pártpolitikai viták övezik azt a döntést, hogy Baranyi kiket jelöl alpolgármesternek. Az Index azonban úgy tudja, kialakulni látszik egy egyezség a csütörtöki ülésre, így az már biztos, hogy az LMP-s Reiner Roland belsős, főállású alpolgármesteri kinevezése mellett egy külsős, társadalmi megbízatású alpolgármester is segíti majd Baranyi munkáját.

Az MKKP ugyan nem indult el a Ferencvárosban, de aktívan részt vettek a kampányban Baranyi Krisztinát támogatva.

A közös munkát pedig polgármesterként is folytatni kívánja a Kétfarkúakkal, így Döme Zsuzsannát kérte fel helyettesének.

Döme a kulturális területért felelős alpolgármester lehet, de ha lakossági panaszt, bejelentést kapnak, "biztos, hogy nem fogom kibírni, hogy ne nyúljak bele másba is". A kulturális terep nemcsak nem ismeretlen számára, hanem több évtizedes tapasztalata van. Szegeden már a Kutyapárt előtt volt egy underground egyesülete, a SzubArt.

A Kétfarkúakra jellemző jókedvről ugyanakkor Döme alpolgármesterként sem mond le, rögtön vitába száll például saját pártelnökével, az MKKP-s Kovács Gergely ugyanis már bejelentette, hogy a XII. kerületi képviselő-testületbe kerülése után elsőként saját szobrának felállítását tűzte ki célul.

Döme szerint azonban inkább női közterületi szobrokra lenne szükség, így a IX. kerületben szívesebben látna a híres "fiúk" édesanyjáról készült alkotásokat.

Egyébként nem számít vitára sem ebben, sem másban a polgármesterrel, mert a felfogás, a kutyapártos aktivizmus nemhogy nem idegen, hanem egyenesen azonos Baranyi Kriszta felfogásával, mondta. Nagyobb kérdés lehet, hogy az kerületvezetési többséget adó ellenzéki pártokkal hogy fog kijönni, erre azonban Döme Zsuzsanna azt mondta, nyitott az együttműködésre mindenkivel, aki képviselni akarja a lakosságot.

További részletekért kattintson ide.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink