Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-09 18:49:00

Kedves Csaba! – Momentum-vezető szólt vissza Czeglédy Csabának

Mint arról korábban beszámoltunk, elhatárolódott a Momentum Czeglédy Csaba újbudai és erzsébetvárosi megbízatásától. Az elhatárolódás többek között az újbudai Orosz Anna Facebook-oldalán jelent meg, ahová Czeglédy Csaba is kommentelt. Erre válaszolt az újbudai Momentum-politikus, ezt idézzük:

Kedves Csaba! – Momentum-vezető szólt vissza Czeglédy Csabának

„Kedves Csaba! Először is hadd tisztázzam, hogy ez nem egy személyes kérdés. Az ellenzéki pártoknak közös felelőssége, hogy a választók bizalmát megszolgálja.

Természetesen minden településen és kerületben szükség van az átvilágításra, de ezt másképp kell csinálni mint eddig. A választók nem arra hatalmaztak fel bennünket, hogy a Fidesz módszereit pepitában alkalmazzuk.

Szerettük volna a nyilvánosság bevonása nélkül elintézni ezt a vitát, de mivel a megbízásról szóló döntésbe a Momentum frakcióját nem vonták be, ezért nem maradt sok választásunk, mint a nyilvánossághoz fordulás.

A nyílt és átlátható kiválasztási eljárás lenne az a közös erkölcsi minimum, amelyhez tartania kellene magát minden városvezetésnek. Az a garancia arra, hogy se a fideszes világ, se a fideszes világ létrejöttéhez hozzájáruló politika nem kerül újra előtérbe, ha olyan szervezet végzi el ezt a feladatot, amelynek feddhetetlenségéhez nem fűződik kétség a választók szemében.”

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink