Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-09 14:06:00

Nem csak rémisztgetés, hogy összeomolhat a kormányhivatali ügyintézés?

Van, ahol két és fél órát kell várni az ügyintézésre. A legtöbb negatívumot az érdi, a pomázi, és az V., VIII. és II. kerületi kormányablakokról lehet hallani.

Mivel az elmúlt napokban, hetekben folyamatosan olyan hírek jöttek, hogy vagy bezárt az egyik kormányablak, vagy, hogy több mint 600 dolgozó hiányzik a fővárosi kormányhivatalokból és gyakorlatilag összeomlóban van a budapesti ügyintézés, így a Heti Napló stábja a nyakába vette a várost, illetve a fővároshoz közeli településeket, és megnézték, ez valóban így van-e.

Érd, Pomáz, Budapest V., VIII., és II. kerülete. Ezek azok a helyszínek, amelyekről a legtöbb negatívumot lehetett hallani az elmúlt időszakban. Az érdi kormányablakban a Heti Napló stábja beszélt olyannal, aki szerint akár 2-2 és fél órát is várni kell az ügyintézésre.

Október 13-án itt Pomázon Leidinger István, a közös ellenzéki polgármester-jelölt leváltotta a fideszes Vicsi Lászlót, aki 13 éve vezette a 17 ezres pest megyei várost. Az új polgármester azt mondja, elég sokkoló volt azzal szembesülnie, hogy bemegy a városházára és azt látja, hogy bezárt az okmányiroda.

Ha ezt a 36 ezer embert, akiket ez az okmányiroda lát el, átterhelik Szentendrére, Tahitótfalura vagy éppen Pilisvörösvárra, akkor meg azokon a helyeken lesz tumultus, tehát a problémát valahogy orvosolni kell, különben csak még tovább gyűrűzik.

A magyar köztisztviselők, közalkalmazottak és közszolgálati dolgozók szakszervezetének elnöke már évek óta próbálja figyelmeztetni a kormányt arra, hogy muszáj valamit lépni, ugyanis lehet, hogy egyszer majd nem rémisztgetés lesz, hanem valóban összeomlik a kormányhivatali ügyintézés, szerinte jó úton haladunk efelé. „A leterheltség nő, a fizetés nem nő, többet kell dolgoznia, nem csak azért, mert a munkaidő nőtt, hanem mert másokat kell helyettesítenie” – mondta a Heti Napló stábjának Boros Péterné.

Vidéken már most is több ezer dolgozó hiányzik a területi közigazgatásból, Budapesten is több száz. Így egyáltalán nem csoda, hogy vannak olyan ügyek, amelyeket szinte lehetetlenné vált elintézni a fővárosban. És eddig legalább az embernek volt esélye időpontot kérni egy fővároshoz közeli településre, ahol pár perc alatt el is intézte az ügyét, na de most már ez sincs.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink