Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-09 08:04:00

Letöltendő börtönre ítélték egy kutyaviadal szervezőit

Letöltendő börtönre ítélte a mohácsi bíróság egy kutyaviadal szervezőit, akiket a TEK fogott el még tavaly. Az első és másodrendű vádlottak staffordshire terrier kutyákkal szerveztek állatviadalokat, ahol fogadni lehetett a győztesre. Állatkínzás miatt indítottak ellenük eljárást.

Ebben az épületben rendezték a kutyaviadalokat Mohácson. Hétvégenként pénzben lehetett fogadni arra, hogy a két összeeresztett kutya közül melyik győzi le a másikat. Az egyik viadalra kommandósok érkeztek, akik leteperték majd őrizetbe vették a szervezőket. A bírósági tárgyaláson az ügyész azt mondta, egyértelműen bizonyítható az állatkínzás.

„Első és másodrendű vádlott a cselekmény alatt mindvégig egymással harcra uszítja a két kutyát, a felvételen az is látszik hogy a két kutya egymást test szerte marcangolta, a vádlottak biztatásainak hatására." - nyilatkozta Visnyainé Szabó Adrienn, ügyész.


A bíróság mindhárom elkövetőt letöltendő szabadságvesztésre ítélte.

„A bíróság az elsőrendű és harmadrendű vádlottat halmazati büntetésül egy év nyolc hónap börtönbüntetésre, a másodrendű vádlottat halmazati büntetésül egy év hat hónap szabadságvesztésre , mindhárom vádlottat kettő kettő kettő év közügyektől való eltiltásra ítéli." - mondta Dombai Éva, bíró.

Az állatvédők szerint itt volt az ideje, hogy az ilyen kegyetlen állatkínzás miatt végre letöltendő börtönt kapjanak az elkövetők.

„Ebben az esetben én azt gondolom ez mindenképpen indokolt , hiszen ez olyasfajta kegyetlenség, ami a társadalom mindennapi életét is befolyásolja." - mondta Farkas Tamás, a Misina Állatvédő Alapítvány vezetője.

Mivel az ügyészség és a vádlottak védője is fellebbezett, az ítélet nem jogerős.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink