Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-08 10:30:00

Fehérváron teljesen máshogy indult a ciklus, mint Győrben

Hiába a 2/3-os kormánypárti többség székesfehérvári közgyűléseben, az ellenőrzési feladatokat ellátó bizottság elnöke, valamint a város vagyonával, közszolgáltatásaival kapcsolatos ellenőrző feladatokat ellátó tanácsnokok is ellenzéki képviselő lett. Cser-Palkovics András fideszes polgármester ezzel kapcsolatban azt mondta: "megteremtettük a lehetőségét annak, hogy minden székesfehérvári ember, aki részt vett a választásokon képviselve legyen a következő évek városfejlesztési munkájában".

"Székesfehérvár ma is példát mutatott. Így is lehet, és szerintem egy demokráciában így is kell elindítani egy új önkormányzati időszakot" - kezdi Facebook bejegyzését Cser-Palkovics András. Székesfehérvár polgármester hozzátette: "teljes konszenzussal került elfogadásra a működés struktúrája és egyhangúlag kerültek megválasztásra az alpolgármesterek, tanácsnokok és a bizottságok tisztségviselői, tagjai is".

Cser-Palkovics kifejtette: "Örülök és büszke vagyok rá, hogy miközben más városokban veszekedések kísérik az új testületek felállását, addig Székesfehérváron (...) teljes konszenzussal születtek meg ezek a döntések".

Majd azt is hozzáteszi a polgármester, hogy az ellenőrzési feladatokat ellátó bizottság elnöke, valamint a város vagyonával, közszolgáltatásaival kapcsolatos ellenőrző feladatokat ellátó tanácsnokok is ellenzéki képviselő lett. 

Pedig a Székesfehérvári közgyűlésben 2/3-os többsége van a kormánypártoknak.

"Megteremtettük a lehetőségét annak is, hogy minden székesfehérvári ember, aki részt vett a választásokon képviselve legyen a következő évek városfejlesztési munkájában. Köszönöm valamennyi képviselőtársamnak, pártállástól függetlenül, hogy sikerült megteremteni a konszenzust" - írja Cser-Palkovics András.

A városvezető az alakuló közgyűlésen azt mondta:

Székesfehérvár egy "sziget, ahol a hatalmat gyakorlók gesztusát nem a gyengeség jeleként értelmezik, ahol az ellenzéket is felemeli, ha elfogadja, és viszonozza a gesztusokat. (...) Százezren egy csapatban!"

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink