Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-07 09:47:00

Putyin és Erdogan méltóságát is védi a TEK

Múlt héten egy civil ruhás rendőr akadályozta meg, hogy egy férfi középső ujja felmutatásával fejezze ki véleményét, amikor közeledett felé a Budapestre látogató orosz elnök Vlagyimir Putyin konvoja.

Putyin és Erdogan méltóságát is védi a TEK

„A Terrorelhárítási Központ a saját, a bevont és az együttműködő erők feladatait hangolja össze annak érdekében, hogy az általa védett személy életét, testi épségét, méltóságának megőrzését biztosítsa” – ezzel indokolta a Népszava kérdésére a Terrorelhárítási Központ (TEK), miért akadályozta meg a múlt héten egy civil ruhás rendőr, hogy egy férfi középső ujja felmutatásával fejezze ki véleményét, amikor közeledett felé Vlagyimir Putyin konvoja Budapesten.

A lapnak Hegyi Szabolcs, a Társaság a Szabadságjogokért szakértője azt mondta: nemzetközi egyezmények valóban kimondják, hogy a kiemelten védett külföldi személyiségek védelme kiterjed méltóságuk megőrzésére is.

Fontosnak tartotta azonban pontosítani, hogy azt ebben az esetben nem a politikusok személyét, hanem az általuk betöltött pozíció, hivatal méltóságát kell megvédeni. Ráadásul kérdéses, hogy mi számít a védett személy méltósága ellen irányuló támadásnak.

„Egy-egy kézmozdulat önmagában nem biztonsági kockázat, de például egy kifeszített zászló már az lehet, hiszen kitakarja a védett útvonal egy részét” – tette hozzá.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink