Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-06 11:34:00

Domokos: szakellátó intézményekre van szükség

Domokos László a számvevőszék tavalyi teljesítményét értékelve azt mondta: az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséhez, illetve az ellátás minőségének javításához szabályszerűen, elszámoltathatóan és célszerűen gazdálkodó kórházakra, illetve szakellátó intézményekre van szükség.

Domokos: szakellátó intézményekre van szükség

Domokos hozzátette, szerinte nem pénzkérdés az eredményes és korrupciómentes gazdálkodást biztosító belső szabályozások kialakítása és működtetése. A számvevőszék elnöke alapvető közérdeknek nevezte a pártok szabályszerű gazdálkodását is, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy az ÁSZ nem hatóság, bírságot nem szabhat ki, csak megállapítja a tiltott pártfinanszírozás értékét.

Domokos szerint egyébként az Állami Számvevőszék 2018-ban is nagy hatékonysággal és eredményesen látta el a közpénzek és a közvagyon ellenőrzésével kapcsolatos feladatait.

Beszélt arról is, hogy Magyarország gyakorlatilag elérte Ausztria szintjét azzal, hogy a kivetett általános forgalmi adó és a költségvetésbe valóban beérkező áfa közötti különbség, azaz az áfarés a 2013-as 23 százalékról 2018-ra 9 százalékra csökkent.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink