Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-06 11:12:00

A lúgos orvos áldozatát nem értesítették, hogy támadója alkotmányjogi panasszal élt

Renner Erika azt mondta, a sajtóból értesült mindenről, pedig szerinte B. Krisztián nem csak rá, hanem az egész társadalomra veszélyes.

A lúgos orvos áldozatát nem értesítették, hogy támadója alkotmányjogi panasszal élt

A másodfokon kiszabott 9 év helyett tizenegy év szabadságvesztésre ítélte és végleg eltiltotta orvosi hivatásától a Kúria jogerős, harmadfokú ítéletében azt a férfit, aki elkábította volt barátnőjét, majd maró lúggal öntötte le a nemiszervét, maradandó, életveszélyes sérüléseket okozva ezzel.

A férfi október végén alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az első körben kedden tárgyalhattak, ezért hétfőre tüntetést szerveztek az AB Donáti utcai épülete elé, hogy ezzel gyakoroljanak nyomást a bíróságra. A demonstrálók szerint B. Krisztián szabadulása iszonytató üzenet lenne minden áldozatnak, az összes hozzátartozónak, és az egész társadalomnak.

Renner Erika, az orvos áldozata a Blikknek azt mondta, nem érti, miért nem kapott hivatalos értesítést arról, hogy a támadója alkotmányjogi panasszal élt, erről is a sajtóból értesült. Hozzátette, amikor bármilyen fejleményről tudomást szerez az ügyben, napokon át nem tud sem enni, sem aludni.

Nekem nincsenek jogaim, csak díszlet vagyok ebben az ügyben

- fogalmazott Renner Erika, aki szerint az ügy már rég túlnőtt rajta, de erőt ad neki a támogatás, mint például a hétfő esti tüntetés, ahol civilek sárga rózsákkal tiltakoztak az esetleges szabadlábra helyezés ellen.

B. Krisztián jogi képviselője azt mondta a lapnak, hogy nem számítottak arra, hogy az Alkotmánybíróság kedden azonnal dönt az ügyben. Szerinte ez hosszabb időt vesz igénybe, egy ilyen alkotmányjogi panaszról nem szokás egyetlen nap alatt dönteni. Bíznak a kedvező elbírálásban, és Strasbourgban is folytatják a pert, ha erre van szükség. Ennek az előfeltétele, hogy alkotmányjogi panasszal éljenek.

Gerő Tamás ügyvéd, büntetőjogász tisztázta azt a kérdést, hogy az Alkotmánybíróság határozhat-e arról, hogy szabadlábra kerüljön B. Krisztián. Szerinte erről ott nem dönthetnek. Ha a panasznak helyt ad az Ab, akkor a Kúria várhatóan a jövő év elején kezdheti meg újra a megismételt harmadfokú eljárást. Arról azonban, hogy az orvos börtönben marad-e, még az idén döntenek majd.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink