Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-05 14:00:00

Tarlós: Köszönöm az elismerést

“Köszönöm az elismerést!” - így reagált az atv.hunak Tarlós István arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester előterjesztésére ma a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén a törvény szerint járó végkielégítés dupláját, azaz plusz 3 888 963 forintot szavaztak meg neki.

Tarlós: Köszönöm az elismerést
Tarlós István

A Fővárosi Közgyűlés mai alakuló ülésén - Karácsony Gergely javaslatára - megszavazták, hogy Tarlós István extra végkielégítést kapjon. Expozéjában a főpolgármester azt hansúlyozta, hogy szerinte méltányos a három hónapot meghaladó végkielégítés megszavazása Tarlós Istvánnak

A törvény szerint három havi végkielégítés illeti meg a leköszönő polgármestert, Karácsony Gergely ennek a dupláját javasolta már hivatalba lépésének első napján. Az előterjesztése szerint miután 1 296 321 forint a főpolgármester fizetése, a plusz 3 havi végkielégítés összege 3 888 963 forint.

Megkérdeztük Tarlós Istvánt végkielégítése megduplázásáról, ő az atv.hu-nak a mindössze annyit mondott: “Köszönöm az elismerést!”

Tarlós Istvánt a múlt héten Orbán Viktor országos közlekedési és közszolgáltatási infrastruktúra fejlesztéséért felelős miniszterelnöki megbízottá nevezte ki. – Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke közleményében azt írta, “Budapest volt főpolgármestere Magyarország legtapasztaltabb és legsikeresebb önkormányzati szakembere, akinek tudására és javaslataira a miniszterelnök és a kormány is igényt tart”.

Ajánlom

További belföldi híreink