Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-11-05 18:29:00

"Kezdem úgy érezni, itt mindig vannak kiskapuk" - nyilatkozott a lúgos orvos áldozata

Renner Erika azután beszélt Híradónknak, hogy az Alkotmánybíróság elé került az ügy. A lúgos orvos védője azt várja, hogy megszüntetik a tavaly kihirdetett jogerős ítéletet. Ezzel a férfi börtönbüntetése is semmissé válik.

"Kezdem úgy érezni, itt mindig vannak kiskapuk" - nyilatkozott a lúgos orvos áldozata
 

 

A volt kórházigazgató 2013 márciusában támadta meg korábbi barátnőjét, egy óbudai lakásban. Elkábította a nőt, aztán maró lúggal leöntötte nemi szervét. Az öt és fél évig húzódó ügy megjárta az első- és a másodfokú bíróságot valamint a Kúria-t is. A férfit négyszer mondták ki bűnösnek, legutóbb tavaly július 12-én, jogerősen 11 év börtönre ítélték.

Novemberben azonban a férfi ügyvédje az Alkotmánybírósághoz fordult, mert szerinte védence alapjogai sérültek az eljárásban. A jogerős ítélet kihirdetése előtt 12 nappal ugyanis, új büntetőeljárási törvény lépett életbe, amely szerintük hátrányosan érintette a férfit, mert szűkült a jogorvoslati joga.

Az Alkotmánybíróság a kérvényt befogadta, keddre tűzte napirendre az ügyet. Kadlót Erzsébet, a férfi ügyvédje azt mondta: arra számítanak, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisíti az utolsó harmadfokú és másodfokú határozatot.

Gál András, az áldozat védője szerint ha az Alkotmánybíróság helyt ad a kérdésnek, ez akkor sem fog változtatni az ítéleten. 

Én azt gondolom, hogy eddig négyszer mondták ki bűnösnek Bene Krisztiánt, igaz, hogy egyre több bűncselekményben és kezdetben nem mindenben amiben végül is kimondták a bűnösségét, de ez igazából, hogy egyszerűen fogalmazzak, ez egy ilyen igazságszolgáltatási szerencsétlenkedésnek az eredménye, de az soha nem volt kérdéses a bíróságok előtt, hogy bűnös vagy nem bűnös

- nyilatkozta Gál.

Híradónknak telefonon sikerült elérni Renner Erikát is. A nő azt mondja, jelenleg is rendőrségi védelem alatt áll és rendszeresen pszichológushoz jár.

Én mindig úgy élem meg, hogy azt hiszem, hogy befejeződött és ennek a végére pont kerül, vártam a jogerős ítéletet, hogy az most már kőbe van vésve, de kezdem megszokni, hogy itt mindig vannak kiskapuk, új lehetőségei egy elítéltnek. Az ő jogai ezt mind engedik, és ő ezzel nyilván él is

- mondja Renner Erika.

Hétfőn este békés demonstrációt tartottak a volt kórházigazgató esetleges szabadlábra helyezés ellen. A sárga rózsával, mécsesekkel és gyertyákkal megtartott felvonuláson több százan vettek részt.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink