Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-31 12:43:00

Orbán Viktor: A levelet már megkaptam

Megkérdeztük Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy megkapta-e már Karácsony Gergely levelét, és találkozik-e vele a Karmelitában.

Orbán Viktor: A levelet már megkaptam
Orbán Viktor miniszterelnök, fotó: MTI

A levelet már megkaptam - ezt mondta az atv.hu-nak Orbán Viktor miniszterelnök, akit a Nemzeti Vértanúk emlékműve újraavatásáról távozóban kérdeztünk meg ma délben.

Arra, hogy találkozik-e a főpolgármesterrel a Karmelitában és mikor, a miniszterelnök azt válaszolta: várja a fővárosi közgyűlés első ülését. 

A közgyűlés alakuló ülésére jövő kedden kerül sor az MTI tájékoztatása szerint, melyen a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács felállításának előkészítéséről és a Római-part területére vonatkozó változtatási tilalomról is dönthetnek Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára, valamint öt főpolgármester-helyettest is megválasztanak majd.

Ezt kéri Karácsony

Az újonnan megválasztott ellenzéki főpolgármester első munkanapján kért levélben személyes találkozót Orbán Viktortól. Karácsony Gergely azt kéri majd a miniszterelnöktől, hogy „állítsa le a fővárosi látványberuházásokat, ellenben nyújtson több pénzt a kormány a közösségi közlekedés finanszírozására" - erről két héttel ezelőtt az ATV Heti Naplóban nyilatkozott.

karácsony gergely, főpolgármester, fotó: mtiKarácsony Gergely, főpolgármester, fotó: MTI
Gulyás és Fürjes egyeztet

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter pedig azt mondta a legutóbbi kormányinfón, hogy ő és Fürjes Balázs Budapestért felelős államtitkár egyeztetnek majd a főpolgármesterrel a közfejlesztések tanácsában.

Ajánlom

További belföldi híreink