Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-30 09:09:00

Jogerős: 13 évet kapott a skizofrén férfi, aki a nyílt utcán vágta el élettársa torkát

A Pécsi Ítélőszék helybenhagyta a korábbi határozatot, így a nagykanizsai férfinak fegyházba kell vonulnia.

Jogerős: 13 évet kapott a skizofrén férfi, aki a nyílt utcán vágta el élettársa torkát

A Bors azt írja, a férfi még 2017 szeptemberében ölte meg élettársát azután, hogy a nő szakítani próbált vele. 

A 41 éves, büntetlen előéletű, ám súlyos személyiségzavarral küzdő N. Tibor és a nő 2014-ben kezdték kapcsolatukat, amely konfliktusokkal, szakításokkal, tettlegességgel teli volt. 2017-ben, munkavállalás miatt együtt költöztek Ausztriába, ám pár hónap múlva hazajöttek Nagykanizsára – a nő ekkor már albérletbe költözött, ezután pedig végleg szakítani akart.

Végül a férfi 2017 szeptemberében elcsalta magához a nőt, érkezésekor dulakodni kezdtek, majd N. Tibor egy vasráccsal kétszer is lesújtott a fejére, amikor pedig a földre zuhant, egy nagy késsel több tucatnyiszor megszúrta.

A segélykiáltásokat hallva a szomszéd kihívta a mentőket, de időközben a férfi elvágta a nő nyakát, aki a helyszínen meghalt. A tettes ezek után magát is többször megsebezte, majd menekülni próbált. Az asszony testén 35 késszúrást találtak. A férfi kóros elmeállapotú, paranoiás skizofréniában szenved, de mert pontosan tudta, hogy mire készült és milyen brutalitással követte el a gyilkosságot, a szakértői vélemények szerint közepes fokban korlátozott a beszámíthatósága.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink