Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-30 06:34:00

Száraz november: fókuszban a középiskolások és egyetemisták

Pár nap és indul a száraz november, a hónap, amely az alkoholmentességről szól. Az idei program középpontjában a középiskolai és egyetemi italozás problémája áll, egy hazai kutatás adatai szerint ugyanis az egyetemistáknak csak 10%-a nem iszik alkoholt.

 

Ez már a negyedik ilyen november, amikor a cél az, hogy lehetőleg egyáltalán ne igyunk alkoholt. A száraz novemberhez egyébként bárki csatlakozhat, de főleg azoknak szól, akik napi rendszerességgel, vagy hetente többször isznak kisebb mennyiségű alkoholt, de a fogyasztásuk még nem kontrollvesztett. Az alkoholmentességért egyébként jutalom jár: Dávid Ferenc, a száraz november kampányfelelőse Híradónknak azt mondta, a legjobb "következmény" a jó alvás.

A második a bőrnek a megváltozása. Nagyjából a harmadik héttől az embernek sokkal több víz marad a szervezetében. Sokkal könnyebb megjegyezni dolgokat, sokkal vitálisabban tud az ember működni. Nincsen hét órakor vége a napnak, nincsenek olyan helyzetek, amelyekben az ember nagyon fáradt lenne

- sorolta a száraz november további előnyeit Dávid Ferenc.

Az egyetemeken leginkább a gólyatáborokban érhető tetten a mértéktelen italozás: Csomor Dávid Híradónknak azt mesélte, abban a gólyatáborban, amelyben ő is részt vett, már a vonaton elkezdődött az ivás, ami aztán érkezés után folytatódott.

Én inkább azt választottam, hogy nem akarok benne lenni, és nagyon kevés olyan embert találtam magam körül, magam mellé, akikkel úgy el tudtam lenni, hogy nem arról szólt az együtt eltöltött idő feltétlenül, hogy berúgunk

- mondta Dávid.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink