Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-29 12:06:00

Hiller rosszul éli meg, hogy Botka kilépett az MSZP-ből

Nem hiszi, hogy felelőssége lenne Botka László kilépésében – egyebek mellett erről beszélt Hiller István az ATV Start című műsorban. Az MSZP politikusa azt is elmondta, hogy nagy veszteség Botka László kilépése a pártnak, ugyanakkor nem érte váratlanul a lépés.

 

 

Nem csak a pártban, hanem a gondolkodásmódban is társa volt Botka László – erről beszélt Hiller István az ATV Start című műsorban, miután Szeged polgármestere bejelentette, hogy kilép a pártból. Mint mondta, rosszul éli meg, mégsem lepődött meg, sőt, számított is rá. Ugyanis nem egy aktuális dolog eredményezte ezt, hanem egy két évvel ezelőtti. Az MSZP országgyűlési képviselője „lovagias dolognak tartja”, hogy Botka figyelemmel volt az EP- és önkormányzati választásra is döntésével. Kiemelte azt is, hogy „az MSZP sokat köszönhet Botka Lászlónak” és ez fordítva is igaz.

Szöllősi Györgyi az interjú során emlékeztetett: Lattmann Tamás korábban Hillert is megnevezte, mint aki megkereste őt, hogy legyen miniszterelnök-jelölt a 2018-as parlamenti választás előtt. A kérdésre, hogy nem érez-e felelősséget ebben, azt felelte, hogy nem. Mint mondta, akkor beszélt Lattmann Tamással, amikor Botka még nem volt miniszterelnök-jelölt. Egy hosszú kapcsolat végén egyébként is elég annyit mondani szerinte, hogy „köszönöm, jó egészséget és csináld továbbra is jól”.

Változások jönnek?

Az utóbbi időben egyre több kritika érte a pártot a volt politikusaiktól, a kérdésre, hogy sikerült-e lezárni a múltat, Hiller úgy reagált, hogy ő is számos megjegyzést hallott az elmúlt hónapokból. A szocialista politikus szerint az MSZP-n belül és az ellenzéki oldalon is jelentős változások lesznek.

A politikus azt is elmondta, hogy „létrejött az ellenzéki szavazó”. Ennek lényege, hogy nem csak a most látott, pártok közötti együttműködés szükséges, ő például egy másfajta együttműködést szeretne. Mint mondta, arra gondol itt, hogy az ellenzéki városok vezetői és képviselői hozzanak létre nyilvános együttműködési hálózatokat.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink