Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-28 05:10:00

Egyre bővül a rászorulók köre: kisnyugdíjasok és családok is segítséget kérnek már

Rászorulóknak osztottak ételt Debrecenben. Az akciót szervező női egyesület hét éve kezdte el az ételosztásokat. Azt mondják, azóta a rászorulók köre csak bővült. A hajléktalanok mellett már egyre több a kisnyugdíjas és az olyan család, aki segítséget kér tőlük.

A hajléktalanok közül nagyon sokan vannak, akik csak akkor jutnak meleg ételhez, ha a jótékonysági szervezetek ételosztási akcióján sorba állnak. Debrecenben a Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete nyolcadik éve szervez minden hónap utolsó vasárnapjára ételosztást. Eleinte ide csak hajléktalanok érkeztek, de jelentősen változott a helyzet.

"Eleinte ténylegesen csak hajléktalan embereket láttunk el élelemmel az ételosztás alatt. Ma már, hogyha megnézik, akkor láthatják, hogy rengeteg kisnyugdíjas és rászoruló kisgyerekes családok jönnek az ételosztásra" - nyilatkozta az ATV Híradónak Szabó Zoltánné, a Kéretlen Figyelem Egyesület elnökhelyettese.

A sorban állók azt mondják, hogy nekik sokat jelentenek ezek az akciók.

"Fizikai munkákat végeztem és 49 éves koromban leszázalékoltak mindenféle betegségekkel. Elmegy a pénzem a gyógyszerre, a rezsire és ezek nélkül a segítségek nélkül nem is léteznék" - mondta egy rokkantnyugdíjas.

"Hónap elején az embernek nyilvánvalóan van pénze. Hónap végén már fogyóeszköz a pénz. Beosztani, gyerekeknek ruha, enni adni, ez, az, amaz és nekünk nagyon jól jön a hónap végén, hogy van ez a kis káposzta" - nyilatkozta egy másik sorbanálló.

Az egyesület tagjai alapvetően a saját pénzükből finanszírozzák az akciókat, de azt látják, hogy egyre többen keresik fel őket, hol kisebb, hol nagyobb adományokkal támogatva az ételosztást.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink