Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-28 13:59:00

Benyújtotta egy fideszes törvényjavaslatát Ungár Péter

A fideszes Mátrai Márta országgyűlési képviselő évekkel korábban írt törvényjavaslatát nyújtotta ne Ungár Péter – derül ki az LMP-s képviselő nyílt leveléből.

Az MTI-hez eljuttatott közleményt változtatás nélkül közöljük:

"Tisztelt Mátrai Márta, kedves Képviselőtársam!

Magyarországon ma jelenleg a súlyosan beteg, fogyatékossággal élő, magáról gondoskodni nem tudó családtagok otthonápolása egyenes út az elszegényedéshez és a leszakadáshoz, nemcsak az ápolt, hanem az egész család számára is. Hatalmas előrelépés, hogy a kormány a gyermeküket otthonápolók számára új ellátási formát hozott létre, az otthonápolási díjat. Akik azonban nem gyermeküket, hanem más hozzátartozójukat látják el otthon, azok továbbra is a differenciált ápolási díjat igényelhetik. Ennek összegét ugyan csekély mértékben emelte a kormány, és a következő három évben is évente 5 százalékkal emeli majd, de ez még mindig nagyon kevés ahhoz, hogy az állandó nélkülözést és elszegényedést megállítsa az érintett családokban.

2004-ben a Fidesz képviselőjeként Ön benyújtott egy határozati javaslatot az otthonápolásért járó minimálbér érdekében, ám az akkori javaslatot sajnos elutasították.
Személy szerint évek óta küzdök az otthonápolási díj felemeléséért és a szociális szférában dolgozók munkájának nagyobb elismeréséért. Azt gondolom, hogy az otthonápolók munkájának megbecsülése olyan téma, amit politikai pártállástól függetlenül, szakmai és emberi alapon lehet támogatni és megítélni. Az Ön által benyújtott javaslat mind a mai napig aktuális, és hatalmas támogatást, elismerést jelentene az érintett családok számára. Ennek megfelelően terjesztettem be az Ön javaslatát újra az Országgyűlés elé.

Kérem Képviselő Asszonyt, amennyiben Ön továbbra is fontosnak tartja az otthonápoló emberek munkájának elismerését, szíveskedjen támogatni kezdeményezésemet és egyben frakciótársait is állítsa e nemes ügy mellé.  

Támogatásában bízva tisztelettel:

Ungár Péter (LMP)

Budapest, 2019. október 28."

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink