Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-26 07:50:00

"Egyre lejjebb süllyednek": Borkai ellenfele is reagált Orbán nyilatkozatára

Újraszámlálják a szavazatokat Győrben - ezt a HVG tudta meg. Így nem tekinthető hivatalos végeredménynek Borkai Zsolt győzelme sem. A Győri Ítélőtáblán a helyi ellenzék kezdeményezte a voksok újraszámlálását, mert visszásságokra bukkantak. Közben a miniszterelnök arról beszélt az állami rádióban, hogy még nincs vége Borkai Zsolt ügyének, mert egyelőre nem jött el az elégtétel-adás ideje.

Helyt adott a Győri Ítélőtábla az ellenzék beadványának, újraszámlálják a szavazatokat a megyeszékhelyen. A HVG szerint délután érkeztek meg a voksokat tartalmazó ládák, leghamarabb pedig jövő csütörtökön lesz értelme érdeklődni az újraszámlálás eredményéről.

"Mindenesetre jó lenne, ha minél hamarabb túllennénk ezen" - a szokásos Kossuth rádiós interjúban a miniszterelnök szánalmasan lehangolónak nevezte, hogy a Borkai-botrány után az emberek polgármesterek hálószoba titkairól beszélnek. Szerinte még sincs vége az ügynek, mert az elégtételadás még hátra van.

"Ha bajt csináltál, vagy rosszat tettél, akkor azt el kell ismerni, aztán meg kell bánni, aztán a büntetést el kell fogadni, és utána elégtételt kell adni. És akkor valahogy felszabadul az ember a dolog alól, most még nem jött el az elégtételadás ideje. Ide kell valahogy eljutni" - fejtette ki Orbán.

Közben már másfél ezernél is többen írták alá a „Győr igen, Borkai nem” című petíciót, amelyben azt követelik, hogy az újraválasztott polgármester mondjon le, vagy a közgyűlés szólítsa fel lemondásra.

A választáson alulmaradt ellenzéki polgármester-jelölt azért fordult bírósághoz, mert a delegált szavazóbiztosok az eredeti dobozok helyett Ikeás dobozokat is találtak, és szerintük a szavazókörökbe kiküldött lapok száma nem stimmelt.

"Mi kérelmeztük azt is, hogy számolják meg az összes választókörzetben a jelölteknek a szavazólapjait. Abban a helyzetben, ami ma Győrben kialakult, igazából az lenne a legeredményesebb, hogyha az egész választást megismételnék" - nyilatkozta Glázer Tímea az ATV Híradónak.


Glázer Tímea reagált a miniszterelnök nyilatkozatára is: "Azt hiszem, hogy ők ebben a politikai helyzetbe most egyre lejjebb süllyednek, úgyhogy szerintem Orbán Viktor is rájött, hogy erre nagyon gyorsan megoldást kell találni, ezt talán megtehették volna a választások előtti napokban is."

Borkai csütörtöktől már nem tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak: a Magyar Torna Szövetség visszahívta a testületből a botrányba keveredett egykori olimpiai bajnokot. Az életjáradék azonban továbbra is jár neki, annak ellenére, hogy a Párbeszéd és a Jobbik is kezdeményezte annak felfüggesztését, illetve megvonását. Az olimpiai életjáradék folyósításáról a sportért is felelős emberi erőforrások minisztere dönthet.

atv.hu

 

 

Október 28-tól Szöllősi Györgyivel várja a nézőket az ATV Start című műsora:

Ajánlom

További belföldi híreink