Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-24 17:27:00

Garázdaság miatt nyomoznak Bede Zsolt ellen

A rendőrség garázdaság miatt indított nyomozást az október 23-án, a Zeneakadémia előtt történt esettel kapcsolatban, amikor Bede Zsolt, a Vadhajtások munkatársa kitépett egy, a sajtótájékoztatón résztvevő nő kezéből egy plakátot, amely során a nő könnyű sérülést szenvedett, írta a hvg.hu megkeresésére a BRFK.

A rendőrség a portálnak küldött válaszlevelében leírta, hogy a helyszínre érkező rendőrök meghallgatták a bejelentőket és intézkedés alá vonták a férfit.

Bede Zsolt ma reggel megszólalt az üggyel kapcsolatban.

„Értetlenül állok azon sajtóhírek előtt, melyek súlyos sérülést tulajdonítanak ennek az akciónak. Jogi úton fogok érvényt szerezni a jó hírnevem megsértése miatt minden rémhír terjesztő sajtóorgánummal szemben” - írta a Vadhajtások oldalon.

Az előzményekről az atv.hu is beszámolt. A DK a Zeneakadémia elé hirdetett flashmobot arra az időpontra, amikor az épületben Orbán Viktor miniszterelnök tartotta meg október 23-ai beszédét, akkor történt a konfliktus Bede és a Dk politikusa között. 

Barkóczi Balázs, a DK szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, "szintet lépett a fideszes provokáció", amikor Bede Zsolt, a Vadhajtások nevű blog "főszerkesztő-provokátora" kitépte Domokos Ágnes kezéből a táblát és megütötte őt. Az ellenzéki politikust mentő vitte kórházba, a sokkon túlmenően mellkasi fájdalmakkal. A DK az ügyben büntetőfeljelentést tett.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink