Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-23 20:55:00

Távol maradt a megemlékezésekről Borkai Zsolt

Nem mondott beszédet, de még csak részt sem vett a városi ünnepségen Győr polgármestere. A szexbotrányba keveredett városvezető egyelőre nem kommentálta, miért nem jött el a megemlékezésre, és milyen más elfoglaltsága volt Győr első emberének.

 

A hét elején még olyan hírek keringtek Győrben hogy Borkai Zsolt beszédet mond az ötvenhatos megemlékezésen. Kora reggel azonban egyértelműsítette a városvezető sajtósa, hogy a szexbotrányba keveredett polgármester nem mond beszédet az ünnepségen, sőt sem megy arra. Helyette az alpolgármester mondott beszédet, a szabadságról.

Radnóti Ákos arról beszélt, a budapesti diákság békés tüntetése tömegtüntetéssé, majd forradalommá duzzadt. A főváros és a vidék Magyarországa egy emberként lélegzett és a közös lélegzetvétel után egy emberként mozdult.

A pesti srácok irányt mutattak és a bátor kiállásuk révén, felcsillant a remény. Az ország számost pontján így Győrben is követték őket a forradalmárok akik semmi mást nem akartak, csak a nemzet szabadságát

-fogalmazott Radnóti.

Az ünneplők közül sokan úgy vélték, jobb, hogy nem jött el a polgármester, ugyanis ez nem lett volna illendő a részéről. Volt, aki úgy vélte, így Borkai legalább "hagyta őket emlékezni", mások szerint a polgármester "egy olyan szörnyű dolgot tett, hogy azt nem lehet megbocsátani", jobb is, ha egy kicsit a háttérben marad.

Híradónk kereste a polgármester sajtósát is. Azt szerettük volna megtudni, miért nem jelent meg az ünnepségen Borkai Zsolt, és hol töltötte a napját, de adásunkig nem kaptunk választ kérdéseinkre.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink