Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-23 14:55:00

Párbeszéd: Az önkormányzati választáson felszabadították Budapestet

Szabó Tímea társelnök a párt október 23-i megemlékezésén arról beszélt: az október 13-i győzelem nem mélyítheti tovább az árkokat, ezt a sikert nem követheti megosztottság.

Párbeszéd: Az önkormányzati választáson felszabadították Budapestet

A Göncz Árpád néhai köztársasági elnök III. kerületi szobránál tartott megemlékezésen az ellenzéki politikus úgy fogalmazott: a volt államfő életével és munkásságával arra tanított, "hogy ne újabb árkokat ássunk, hanem temessük be azokat, és teremtsünk egységet, békét és jólétet". Szerinte Karácsony Gergely vezetésével Budapest ezt az eszmeiséget fogja képviselni

Olyan országot akarunk, ahol mindenki otthon érzi magát, amelyik békés, szolidáris és zöld

- mondta.

Szabó Tímea arról is beszélt: az '56-os forradalom alatt Göncz Árpád megtanította, hogy "mindig, minden porcikánkkal küzdeni kell az elnyomás ellen", és azt is, hogy a szabadságvágy áldozatokkal jár, a küzdelemben "akár az egzisztenciánkat, akár az életünket is kockára kell tennünk egy jobb világért".

Szabó Tímea azt mondta: a néhai elnök azt is megtanította, hogy "nincs az a reménytelen helyzet, nincs az a megtorlás és bosszú, ami okot adna arra, hogy feladjuk eszméinket", és nincs az az elnyomó hatalom, amelynek uralma egyszer ne érne véget. A hatalomról azt vallotta, hogy ha az ember sok évtizednyi küzdelem után eléri célját, attól kezdve sokkal nagyobb alázattal kell folytatnia munkáját - tette hozzá a Párbeszéd társelnöke.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink