Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-23 20:40:00

Karácsony: Népszavazásra nem, érdemi beleszólásra látok lehetőséget

Karácsony Gergely Kövér László egy korábbi kijelentésére is reagált, azt mondta: abban bízik, hogy erkölcsileg és a szó konkrét értelmében is tisztává tudják tenni a várost.

 

 

"A budapestieknek 20 éven át megfelelt a kutyaszaros, omló vakolatú, szemetes Budapest, amellyel Tarlós István csodát tett. A fővárosiak most majd észre fogják venni a különbséget" - jelentette ki Kövér László kedden a Közszolgálati Egyetemen. Erre reagálva Karácsony Gergely azt nyilatkozta: reméli, hogy sikerül tisztábbá tennie a várost, amely az elmúlt években komoly problémákkal küzdött a köztisztaság terén. A főpolgármester arról is beszélt, hogy milyen beleszólása lesz a fővárosiaknak a nagyberuházásokba. 

Karácsony Gergely szerint a fővárosi fejlesztések esetén mindenképp fontossági sorrendet kellene felállítani, amely a budapestiek érdekét szolgálja. A főpolgármester hozzátette: nyitottak a tárgyalásokra a kormányzattal.

"Várjuk, hogy a közgyűlés, sőt kérjük is, hogy hozzon egyenként döntéseket és mondják azt, hogy ez kell, ez nem kell. És ha azt mondják, hogy nem kell a Liget beruházás, akkor nem lesz Liget beruházás. És ha a Fővárosi Közgyűlés azt mondja, hogy nem akar Atlétikai Világbajnokságot, akkor nem lesz Atlétikai Világbajnokság és nem lesz Atlétikai Stadion" - ezt Orbán Viktor mondta nemrég a Parlamentben.

A főpolgármester szerint a már megkezdett építkezéseket be kell fejezni, hogy torzók ne maradjnak a városban, ám Karácsony Gergely az Atlétikai stadion és a kézilabdacsarnok ügyében megkötött szerződésekről első körben tájékozódni szeretne - ahogy kikérné a IX. kerület új polgármesterének véleményét is. A főpolgármester azt mondta: népszavazásra már nem lesz idő, de a fővárosi közgyűlés alakuló ülése után összehívatná a közfejlesztések tanácsát.

Én oda úgy szeretnék menni, hogy részletesen ismerjük a közgyűlésnek az álláspontját, és a budapestiek álláspontját is. Tehát most valamilyen gyorsabb, egyszerűbb eljárás keretében fogjuk az emberek véleményét kikérni. De az elv az nem változik, én a budapestiek főpolgármestere vagyok

- fogalmazott Karácsony.

Karácsony Gergely azt mondta: az új városvezetés minden esetben keresi fogja a lehetőségeket arra, hogy a budapestiek közvetlenül is elmondhassák a véleményüket.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink