Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-22 17:29:00

Steinmetz: Felbecsülhetetlen a kár, amit Borkai okozott az olimpikonoknak

„Felbecsülhetetlen az a kár”, amit Borkai Zsolt okozott az olimpikonoknak – egyebek mellett ezt mondta a jobbikos Steinmetz Ádám az Egyenes beszéd című műsorban. A politikus, aki maga is aranyérmes sportoló, hozzátette azt is, hogy javaslatában a MOB etikai bizottsága elé utalná az ehhez hasonló szégyenteljes ügyeket, amely akár az életjáradék megvonásával is járhatna. A képviselő emellett arról is beszélt, saját pártja is hibás abban, hogy a Fidesz-KDNP ma kétharmados többséggel ül a parlamentben.

Nem az érettségi után kezdett politizálni, hanem volt egy szakmája, amiben olyan eredményt ért el, amelyre a magyar nemzet is büszke – ezt mondta a Jobbik politikusa, egyben az athéni aranyat nyerő vízilabda válogatottnak a tagja az Egyenes beszéd című műsorban. Steinmetz Ádám elmondta, hogy olimpiai bajnok tásának felvételei megrázták és felháborították a magyar társadalmat. Mint mondta, olimpiai bajnok titulusában szólalt fel a parlamentben hétfőn, és hívta fel rá a figyelmet, hogy az ilyen cselekmények rombolják a megítélésüket.

Javaslatának lényege, hogy a Borkai Zsoltéhoz hasonló ügyek a Magyar Olimpiai Bizottság etikai bizottsága elé kerülnének, akik dönthetnének, hogy felfüggesztik, adott esetben megvonják az életjáradékot. Merthogy a magyar emberek – tette hozzá – ezzel is megbecsülik őket. Joggal háborodnak fel tehát, ha ebből a járadékból finanszírozza valaki az erkölcstelen dolgokat - véli.

Korábban egyébként azt mondta a miniszterelnök, hogy támogatna egy ilyen javaslatot a parlamenti többség, ha az az olimpiai bizottságon keresztül jutna el hozzájuk. Steinmetz elmondta, hogy

informális úton már elkezdte az egyeztetéseket a MOB vezetőivel, és hivatalosan is meg fogják őket keresni. Bízik abban, hogy ezt támogatni fogják, mert minden olimpikont érint és ezekben a körökben is felháborodást keltett az ügy. Borkaira utalva kiemelte: „felbecsülhetetlen az a kár, amit most ő okozott nekünk”.

Azzal, hogy a választás után udvariasan megkérték a pártban, hogy lépjen ki, azzal még nincs elintézve az ügy a politikus szerint. Borkai úgy lett Győr polgármestere, hogy a szavazólapon mind a Fidesz, mind a KDNP logója rajta volt még, ami szintén méltatlan.

Saját pártjára kitérve elmondta, hogy Jakab Péter frakcióvezető kezdi el betölteni azt a vezér szerepet, amit korábban Vona Gábor töltött be. Orbán Viktor a parlamentben kis nyilasoknak titulálta a Jobbik tagjait, amivel az olimpiai bajnok szerint csupán az ellenzéki együttműködést szeretnék megtorpedózni, miután az látszik, hogy megbukott a centrális erőtér. A jobboldalnak kommunistázzák a balt, míg a balnak nyilasozzák a jobboldalt.

Steinmetz egyébként változást észlelt a hétfői napi után a Fideszen, hiszen „most kaptak egy gyomrost”. A politikus két lehetőséget lát a kormánypártokra nézve: vagy emberszámba veszik azokat, akik nem rájuk szavaztak, vagy elbuknak 2022-ben. Egyben önkritikát gyakorolt, mondván, hogy a Jobbik is hibás abban, hogy a Fidesz-KDNP ma kétharmaddal ül a parlamentben. Majd hozzátette: tanultak a hibákból.

atv.hu

Október 28-tól Szöllősi Györgyivel várja a nézőket az ATV Start című műsora: 

  

Ajánlom

További belföldi híreink