Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-22 18:15:00

Nem vesz részt az október 23-i ünnepségeken Borkai Zsolt

Győr szexbotrányba keveredett polgármestere helyett a regnáló alpolgármester emlékezik majd meg az 56-os hősökről.

 

 

Győrben már javában készülődnek az október 23-i ünnepségre, város honlapján viszont kedd délután még nyoma sem volt az eseménynek, a Google-kereső pedig egy korábbi 56-os megemlékezést dobott fel, amelyen Borkai Zsolt mondott beszédet. A szexbotrányba keveredett városvezető sajtósa délelőtt viszont egyértelműsítette: Borkai az idén nem lesz ott a hivatalos ünnepségen. A helyi ellenzék szerint Borkai fél. Glázer Tímea volt ellenzéki polgármesterjelölt Híradónknak azt mondta: számukra elképzelhetetlen, hogy Borkai a történtek után hogyan megy el egy óvodába vagy iskolába, vagy hogyan nyit meg például egy ünnepséget.

Borkai Zsolt múlt héten azt mondta: 5 évig polgármester szeretne maradni, de a Fidesz tagságát megszünteti, miután szexbotrányba keveredett. A miniszterelnököt is erről kérdezték hétfőn a parlamentben. Orbán Viktor csak annyit mondott: beteges dolognak tartja a történteket.

Közben Polt Péter legfőbb ügyész és Kontrát Károly belügyi államtitkár is megerősítette: több feljelentés nyomán is nyomoznak a Borkai-ügyben.

A DK elnöke az Egyenes Beszédben azt mondta: hónapokig tarthat majd a nyomozás.

Ahogy azt elegánsan szokták mondani, ezek vizet prédikálnak és bort isznak. Szó nincsen kereszténységről szó nincsen családról, szó nincsen tisztességről, meztelen lett a király és megrázta a Fidesz egészét

- nyilatkozta Gyurcsány Ferenc.

A Kormányinfón az ATV kérdésére Gulyás Gergely azt mondta: egyetért Kósa Lajossal abban, hogy egy új, tisztességes választást kéne kiírni Győrben.

Személyes véleményem ha akarnám sem különbözhetnek Kósa Lajosétól, hiszen ő a párt alelnöke én pedig csak mezei tagja vagyok

- mondta Gulyás. Győrben egyébként legkorábban fél év múlva lehetne új választásokat kiírni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink