Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-22 17:46:00

Így reagált Karácsony Gergely Orbán felszólalására

A főpolgármester jó kiindulópontnak tartja a miniszterelnök által mondottakat, de vannak kérdések, amelyekkel kapcsolatban inkább közvetlenül a budapestiekhez fordulna.

Így reagált Karácsony Gergely Orbán felszólalására

Orbán Viktor parlamenti beszédében hangsúlyozta, hogy a kormány "nem szeretne a főváros felelős vezetői által nem kívánt fejlesztéseket végrehajtani Budapesten". Karácsony Gergely Facebook-oldalán reagált minderre, azt írta, szerinte ez jó kiindulópontja annak az együttműködésnek, amelyben ő kiszámítható partner lesz, hiszen, ahogy fogalmazott, az ő egyetlen és kizárólagos szempontja a budapestiek érdeke. 

A főpolgármester hangsúlyozta, hogy a jövőben nem arról szólnak majd a kormány és Budapest közötti tárgyalások, hogy mit szeretne vagy éppen nem szeretne a főváros vezetése, hanem arról, hogy mit szeretnének a budapestiek.

A Városliget ügyében felmérésből ismert a tény: a budapestiek közel kétharmada közparkot szeretne a Liget-projekt épületei helyett. Ezért ebben az ügyben azt az álláspontot képviseljük határozottan, hogy újabb építmények helyett meg kell növelni a zöldfelületet a Városligetben

- írja Karácsony. A főpolgármester hozzáteszi, hogy a kormány által kezdeményezett stadionberuházások ügyében közvetlenül a budapestiekhez fognak fordulni, hogy az ő véleményüket képviselhessék a kormánnyal folytatott tárgyalásokon.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink