Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-22 20:31:00

Hadházy: ami ma a parlamentben megy, az színház

A független országgyűlési képviselő elnézést kér azoktól, akiknek az érzékenységét sértette az a tábla, amin trágár szöveg szerepelt. Hadházy Ákos szerint el kell gondolkozni azon, hogy van-e értelme annak, hogy „eljátsszák a demokráciát”.

 

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, táblákkal zavarta meg Hadházy Ákos a hétfőn napirend előtt, az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján felszólaló Orbán Viktor beszédét. A táblákon a többi között olyan üzenetek voltak olvashatók, mint „Stop propaganda, stop korrupció”, „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott” és egy trágár tábla is volt közötte, amin az állt: „Lónak a f**át!”.

A független országgyűlési képviselő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszélt, hogy nagyon reméli, hogy sok mindenre fel tudja hívni a figyelmet a táblás megzavarással. A három tábla közül Hadházy Ákos szerint a legfontosabb a „Stop propaganda volt”.

Azzal kapcsolatban, hogy a harmadik táblán trágár szöveg állt, azt mondta: elnézést kér, ha valakinek sértette az érzékenységét a harmadik tábla. Édesapja mindig ellenezte a káromkodást, de nem szúrta le a tábla miatt.

„Azt szokták mondani, hogy akkor jön az indulatos beszéd, mikor nincsenek érvek, ez nem igaz, arra akartam ezzel felhívni a figyelmet, hogy ma már nem tudunk hol érvelni” 

– mondta a műsorban a képviselő. Hozzátette: "ha nem érjük el, hogy betiltsák a pénzért megvett propagandát, akkor nem beszélhetünk választásról".  

Szerinte az nem volt olyan döbbenetes pillanat, mikor Orbán Viktor megpróbálta kivenni a kezéből a táblát, azt viszont megdöbbentőnek nevezte, hogy a parlamenti tudósítók már nem tehetik fel a kérdésüket a folyosón a politikusoknak.

Úgy véli, ami ma a parlamentben megy, az színház. „El kell gondolkodni azon, hogy van-e értelme annak, hogy eljátsszuk, hogy demokrácia van. 2006-ban egy ennél jóval kevésbé súlyos helyzetben is meg lehetett indokolni a Fidesz akkori viselkedését, mikor kivonultak a parlamentből” – fogalmazott. Hozzátette: a propaganda legyőzését, és önmaguk szervezését parlamenten kívül lehet megtenni. 

atv.hu

Október 28-tól Szöllősi Györgyivel várja a nézőket az ATV Start című műsora: 

Ajánlom

További belföldi híreink