Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-22 05:10:00

Műtét után: drámai vallomás Schobert Norbitól

Harminc évnyi fájdalomtól szabadult meg az üzletember fitneszguru azzal, hogy két hete műtéten esett át. Gerince még 1989-ben tört el, ám mostanság már az ágyból sem tudott felkelni. Azóta megnyugvásként éli meg a napokat és újabb könyvét is bemutatta.

Műtét után: drámai vallomás Schobert Norbitól
Schobert Norbi

Kedden lesz két hete, hogy Schobert Norbi túlesett – talán nem túlzás azt állítani – élete egyik legfontosabb beavatkozásán. Az üzletember ezzel harminc év terhétől lés fájdalmától szabadult meg, miután 1989-ban, egy triatlonversenyen részleges törést szenvedett a gerince, amit akkor csavarral rögzítettek.

Az atv.hu-nak Norbi elmondta, hogy a balesetet követően egy műtéten sem esett át, a fájdalmak azonban nem maradtak el, sőt, az elmúlt tíz évben csak erősödtek.

A helyzet pedig egészen odáig fajult az elmúlt hetekben, hogy már az ágyból sem bírt felkelni. A műtétre egy új eljárással, ún.: cement diszkoplasztikával került sor, amelynek lényege – mesélte Norbi –, hogy altatás után egy mozgatható műtőasztalon addig hajlítgatják izomlazítókkal, amíg a megfelelő pozícióba nem kerülnek a csigolyák. Ezt követően tűkkel hatolnak be a csigolyatestbe és a hézagokat orvosi cementtel töltik fel. A törött csigolyát és a közte lévő szakaszt tulajdonképpen „összebetonozzák” – tette hozzá.

Mint mondta, megnyugvásként éli meg a műtét utáni napokat, a krónikus fájdalom elhagyásával a világot is másképpen szemléli, kevésbé veszi fel a mindennapi stresszt. És bát korábban az ágyból való felkelés is fájdalmakkal járt, ma már felugrik, sőt, lépcsőzni szokott az életmód-tanácsadó.

Időközben nemcsak az energiája tért vissza Norbinak, de megszabadulva az eddigi stressztől és fájdalomtól, újabb könyvét is bemutatta.

Nincs ebben nagy meglepetés, a Keto – Fogyni bárki tud című kiadvány is a súlyfelesleg megszabadításáról szól, ami viszont újdonság, hogy a szakember ebben a ketogén diétát járja körül.

Norbi elmondta, hogy 15 éve ismeri a módszert, és már saját maga is alkalmazta néhány update diétában. A közvélekedés azonban most jutott el oda, hogy ne kapjon sokkot ettől, hiszen bizonyított tény: a keto roppant egészséges rövid távon az elhízás megelőzésében. Ez az új módszer nemcsak az idegi panaszokat, de az inzulin rezisztenciát is javítja. és hogy ez miben tér el a „hagyományos” diétától? Nos, abban, hogy keto diéta a nap 24 órájában működteti a testnek a zsírbontó mechanizmusát.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink