Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-21 19:50:00

"Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott" - Botránnyal kezdődött a Parlament őszi ülésszaka

Akcióban gazdagon indult a parlament őszi ülésszaka. "Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott" - ezt a feliratot tartotta a levegőbe Hadházy Ákos, a miniszterelnök parlamenti felszólalása közben. Orbán Viktor megpróbálta elvenni tőle a táblát, de nem járt sikerrel. Végül kormánypárti képviselők segítettek a miniszterelnöknek.

 

 

Az önkormányzati választás eredményét is értékelte a Parlamentben Orbán Viktor, de hamarosan beléfojtották a szót.

"Muszáj hazudnia, mert túl sokat lop" –ez a felirat szerepelt Hadházy Ákos tábláján, de a miniszterelnök nem zavartatta magát, folytatta beszédét, majd maga próbált véget vetni a hekkelésnek.

Az akció sikertelen volt, a tábla Hadházy Ákosnál maradt. Végül a kormánypárti képviselők siettek Orbán Viktor segítségére, miközben egy nemzeti színű zászlóval próbálták eltakarni az akciót.

A házelnök úgy reagált, az ilyesfajta viselkedéssel az ellenzék sárba tiporja a parlament tiszteletét, majd primitív ostoba fajankónak nevezte Hadházy Ákost.

A dulakodás után az ellenzéki frakciók reagálltak Orbán Viktor szavaira.

„Tudja mikor lesz itt keresztény rendszerváltás, miniszterelnök úr? Akkor, amikor a lopásért nem dicséret jár, hanem börtön. Amikor a hazudozásért nem nívódíj jár, hanem megvetés. Amikor a kokózásért nem polgármesteri szék a jutalom, hanem minimum egy elvonó” – mondta Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője.

„Kereszténységből és erkölcsi kioktatásból bár jó tanácsokra mindig szükség van, kisnyilasoktól ilyeneket nem fogadunk el” – reagált a kormányfő.

Gyurcsány Ferenc a kurdok ellen irányuló török offenzíva támogatását rótta fel a miniszterelnöknek.

„Mi az az erkölcsi indok, ami alapján nem érzi azt, hogy felelős ártatlan meghalt civil felnőttek, gyerekek életéért?” – kérdezte a volt kormányfő.

„Nem javaslom Önöknek, hogy kipróbáljuk azt a helyzetet, amikor a kerítés egyik oldalán 100 ezer migráns van, a másik oldalán pedig 50 ezer V-es határőr. Azt javaslom, azt javaslom ezért, hogy olyan külpolitikát folytasson Magyarország, amely lehetővé teszi Törökország számára, hogy a NATO a nála lévő szíriai menekülteket Szíriába vigye vissza” – jelentette ki a miniszterelnök.

Szabó Tímea azt hozta fel, hogy Karácsony Gergely úgy nyert a fővárosban, hogy „ahogy fogalmazott, nem állt propagandamédia a rendelkezésére.”

„Karácsony már be is jelentette az első intézkedéseit, amik nagyon fognak maguknak fájni. Többek között, hogy a maguk szennylapját a Lokált nem fogjuk engedni Budapest közterein terjeszteni” – mondta Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője.

„Önök politikai programszerűen be illetve ki fogják tiltani azokat a lapokat, amik Önöknek nem tetszik. Ebben nincsen semmi új, Önök korábban is ezt csinálták” – húzta alá Orbán Viktor.

Orbán Viktor elmondta, a kormány írásos egyezséget kötött a fővárosi fejlesztésekről Tarlós Istvánnal, ezt pedig be fogják tartani. A folyamatban lévő fejlesztésekről pedig a Fővárosi Közgyűlés dönt majd.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink