Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-21 17:34:00

Megszületett a döntés Varju László mentelmi jogáról

A DK-s Varju László mentelmi jogának felfüggesztését javasolja az Országgyűlés mentelmi bizottsága. A testület hétfői döntését sajtótájékoztatón Varju László koncepciós eljárásnak nevezte. Időközben a parlament felfüggesztette a képviselő mentelmi jogát.

Megszületett a döntés Varju László mentelmi jogáról
Varju László

A legfőbb ügyész egy folyamatban lévő nyomozás eredményeként indítványozta az ellenzéki képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. Az ügyészség gyanúja szerint ugyanis Varju László a 2018-as országgyűlési választás előtt anyagi juttatást ígért egy függetlenként induló jelöltnek azért, hogy visszalépjen a javára.

A DK alelnöke a bizottsági ülést követően tartott sajtótájékoztatóján kijelentette, semmilyen bűncselekményt nem követett el országgyűlési képviselőként, ami történt, az a "legfőbb ügyész koholmánya".

Varju László úgy fogalmazott: az az ország egy diktatúra, ahol a pártállam képviseli a közvádat, ahol Polt Péter "fideszes politikusként jár el" az ellenzékiekkel szemben. "Orbán rendszerében élünk", ahol az ellenzéki politikusoknak nem kell csodálkozniuk azon, hogy időről-időre ilyen koncepciós eljárás indul ellenük - tette hozzá Varju László, aki szerint minél sikeresebb lesz az ellenzék a jövőben, minél több vereséget szenved a Fidesz, Polt Péter annál több közvádas eljárást indíthat.

Az infostart szerint a délutáni szavazáson az Országgyűlés 146 igen és 29 nem szavazattal felfüggesztette Varju László mentelmi jogát.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink