Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-21 20:15:00

Gyurcsány: Orbán súlyos hibát követett el Borkai-ügyben

Nem lesz szobája a főpolgármesteri hivatalban – reagált Gyurcsány Ferenc a kormánypárti sajtóban elterjedt hírekre az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

 

 

A DK elnöke szerint intenzíven, kulturáltan, sok jó kompromisszummal készül Karácsony és a mögötte álló négy párt a városvezetésre.

Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye Hadházy Ákos független képviselő mai parlamenti produkciójáról, Gyurcsány Ferenc azt válaszolta: más habitusú, mint Hadházy Ákos, nem tartja magát akcionistának.

Gyurcsány szerint a miniszterelnök magának kereste a bajt: nem kerülhetnek közel hozzá az újságírók, nem találkozik kritikus véleményekkel, csak a parlamenti ülésteremben. A volt miniszterelnök hozzátette: érdemes közösen tervezni a parlamenti akciókat. Hadházy Ákos akciójáról nem tudott sem ő, de szerinte a többi ellenzéki párt sem. Sok vita lesz erről, nem szeretnék pálcát törni Ákos fölött – tette hozzá a DK elnöke.

Gyurcsány szerint Orbán kontrollját veszítette. Szerinte a miniszterelnök ideológiát gyártott a korrupcióhoz, lopáshoz, tisztességtelenséghez.

Ami az általa ma az Országgyűlésben is felemlegetett őszödi beszéd társadalmi fogadtatását illeti, Gyurcsány Ferenc elmondta: van egy korosztály, amely az őszödi beszéd Fidesz általi értelmezését tette magáévá, és van egy fiatal korosztály, amelynek el lehet magyarázni, miről szólt ez a beszéd. A DK elnöke úgy látja: bár a Jobbiknak sokáig nem volt, és talán ma sem a kedvence, de még a Jobbik és a részben az ő kormányával szemben létrejött LMP is együtt tudott működni a DK-val az önkormányzati választáson.

Ehhez hozzátette: az ellenzéknek meg kell tanulnia: nem lopunk, kollégák! és pártállástól függetlenül mindenkinek tiszteletben kell tartania mások emberi méltóságát.

Ami a Borkai-ügyet illeti: Gyurcsány szerint Orbán súlyos hibát követett el, amikor – mondta Gyurcsány – a választás előtti pénteken nem engedte lemondani Borkait. Szerinte a Borkai-ügy komoly repedést okozott a Fidesz imázsában, amit – így Gyurcsány – a mai parlamenti ülés „iszonyatos háttérzaja” is alátámasztott.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink