Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-21 13:19:00

Megzavarták Orbán beszédét a parlamentben

Folyamatosan frissülő hírek!

Az Országgyűlés ma kezdi meg őszi ülésszakát. Az atv.hu Facebook-oldala élőben közvetíti az eseményt.

 • Nézze élőben

  október 22.kedd 00:00

 • Vége a napirend előttieknek

  október 21.hétfő 15:32

  , ezzel a mi közvetítésünknek is. Köszönjük a figyelmüket!

 • Dömötör Csaba is gratulál

  október 21.hétfő 15:27

  a megválasztott polgármestereknek és képviselőknek. 600 tepelülés választott fideszes polgármestert, ami nagyon komoly eredmény - tette hozzá az államtitkár. 

  Mindenki számíthat a kormány támogatására, aki a megválasztott tisztségét az építőmunkára akarja használni. Ezt követően Tarlós István főpolgármesteri tevékenységét méltatta, majd a kormány családpolitikai intézkedéseit sorolta.

 • Kósa Lajos gratulál minden megválasztott polgármesternek

  október 21.hétfő 15:22

  és önkormányzati képviselőnek. Szerinte a számok mást mutatnak, mint amit az ellenzék állít. 

  Szerinte tény, hogy Karácsony nyert, de 50 ezerrel kevesebb szavazatot kapott, mint az ellenzéki pártok májusban, míg a Fidesz javítani tudott májushoz képest. A fővárosi és megyei jogú városi világon kívüli Magyarországon a Fidesz 226000 szavazattal kapott többet, mint májusban, míg az ellenzék 48000-rel. Összességében a Fidesz 432000 szavazattal kapott több szavazatot, mint az ellenzék - tette hozzá Kósa Lajos. 

  Kósa Lajos szerint a nyilasok habozás nélkül összeálltak a szélsőséges liberálisokkal és a kommunistákkal. Ez a Fideszt is meglepte - tette hozzá Kósa Lajos. 

 • A kereszténydemokrata Szászfalvi László a családokról beszél

  október 21.hétfő 15:12

  , pontosabban a családpolitikáról. Válaszában Rétvári Bence a 2010 előtti korszak kulcsfiguráinak visszatéréséről beszél. 

 • Rétvári Bence jó egészséget kívánt

  október 21.hétfő 15:07

  minden megválasztott polgármesternek és önkormányzati képviselőnek. Szerinte az ellenzéki szövetség minden elvét feladta. Úgy látja: az ellenzék az eredmények alapján dönti el, hogy diktatúra vagy demokrácia van-e az országban. 

 • Keresztes László Lóránt az elszámoltatás elmaradását kéri számon a Fideszen

  október 21.hétfő 15:02

  , szerinte a Fidesz nem váltotta be 2010-es ígéretét. Szerinte az október 13-i önkormányzati választásnak nagyobb jelentősége volt, mint az országgyűlési választásnak. 

 • Dömötör Csaba szerint Gyurcsány vívódik

  október 21.hétfő 14:57

  , és az őszödi beszéd emlékével küzd. Ezt meg is érti - tette hozzá az államtitkár. Szerinte a Gyurcsány-Bajnai korszak visszatérésének vagyunk tanúi, és Karácsony Gergely mögött is Gyurcsány áll a háttérben. Szerinte a 2010 előtti korszak levitézlett figurái indítottak egész pályás letámadást a kerületekben. Ezt követően felidézte a kispesti MSZP botrányának részleteit a hangfelvételen szereplő mondatoktól Gajda polgármester tagadásáig. 

 • Gyurcsány Őszödről beszél

  október 21.hétfő 14:52

  , miután Orbán Viktor szóba hozta. Szerinte "az értelmesebbje érti ennek a beszédnek a lényegét", ami - folytatja Gyurcsány - az, hogy akár a sajátjai egy részével is szembemegy, ha erkölcsről és kultúráról van szó. A DK elnöke szerint az Orbán-féle XI. parancsolat arról szól, hogy megvédik a bűnösöket. Aki visszaél a hatalommal, az nem politikus, hanem bűnöző - tette hozzá. 

  A Fideszben sok olyan van, aki hozzányúl a közöshöz - tette hozzá. Szerinte a Fidesz trükkökkel, kommunikációval akar eredményt elérni. Szerinte a Fidesz az utolsó, aki bármit bárkinek a szemére vethet - tette hozzá a DK elnöke.

 • Dömötör Csaba: ez nem cirkusz, hanem parlament

  október 21.hétfő 14:46

   - a miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára. Szerinte az ellenzék úgymond nem tud annyiszor útszéli hangnemben megnyilvánulni, hogy a Fidesz ne szeresse jobban Magyarországot, mint amennyire az ellenzék gyűlöli őket. 

  Dömötör Csaba szerint minden politikai párt labdába rúghat és nyerhet, így ideje abbahagyni az "országellenes lejárató akciókat". 

  Budapesttel kapcsolatban az államtitkár hozzátette: sok sikert kívánnak Karácsony Gergelynek, ám hozzátette: Budapesten újraéledt a múlt. Mintha a Napkelte kelt volna életére - tette hozzá Dömötör Csaba, aki szerint fennáll a gyanú: megvezették a budapestieket és durva megszorításokra készülnek a főváros új vezetői. Ezen felül Karácsony és támogatói a szólásszabadság korlátozására és durva kultúrharcra készülnek. Ezzel együtt az államtitkár elmondta: közös érdek, hogy Karácsony Gergely sikeresebben vezesse a várost, mint régebben Zuglót. 

 • Tordai Bence következik, aki Karácsony Gergely győzelméről beszél

  október 21.hétfő 14:41

  Szerinte a budapestiek visszavették városukat a Fidesztől - ezek után sorolja azokat a városokat, amelyek szerinte a választók visszaszereztek vagy megvédtek a Fidesztől. 

  Utána arról beszél, mit jelent a szabad, zöld és szolidáris város kifejezés. Budapesten a gyakorlatban mutatják meg, mit jelent a köztársasági politika. 

  Tordai szerint ők az október 13-i választás győztesei, a Fidesz pedig azért vesztett, mert "alkalmatlanok", méghozzá "erkölcsileg". Nincs két Fidesz, egy Fidesz van, a Borkai Zsolthoz hasonlók pártja - tette hozzá. Szerinte nemcsak Borkai használja erkölcstelen módon a közpénzt, hanem úgymond az egész Fidesz. 

 • Schanda Balázs államtitkár szerint konkrétan

  október 21.hétfő 14:39

  megszűnt a szennyvíziszap-import, legalábbis új engedélyeket nem adtak ki, és folyamatban van a korábbi engedélyek felülvizsgálata. 

 • Korózs Lajos szennyvíziszap-ügyben beszél napirend előtt

  október 21.hétfő 14:33

  , miután Kövér László megvonta a szót Jakab Pétertől. A Hatvan melletti Lőrincire hordott szennyvíziszapról beszél. Mint kiderül a szavaiból: Szlovénia teljes szennyvíziszap-termése, valamint Zágráb teljes szennyvíziszap-termése Magyarországon landol. Ezen túl azt is sérelmezi az MSZP-s képviselő, hogy Gulyás Gergely ígérete ellenére folytatódik a szennyvíziszap behozatala az országba.

 • Jakab Péter következik

  október 21.hétfő 14:29

  , aki szerint a kormánypárti képviselők "menekülnek", Orbán Viktor pedig egy "közönséges bűnöző", akit "el fognak számoltatni".

  Kövér László ezt követően megvonta a szót Jakab Pétertől, és azt mondta a képviselőnek, hogy akkor kapja vissza a szót, ha "civilizált hangnemben" tudja folytatni.

  Jakab szerint Orbán Viktor "titokban" járta az országot és "nem mert találkozni az emberekkel". Ennek oka, hogy "a vidék rendkívül szegény", de "élni akar", és elege van a sorosozásból, migránsozásból. 

  Ezt az országot nem önök működtetik, önök csak kifosztják - tette hozzá a Jobbik frakcióvezetője, majd "Kövér elvtársnak" szólította a házelnököt, aki erre megvonta tőle a szót. 

 • Kövér László lélegzetvételnyi szünetet hirdet

  október 21.hétfő 14:27

  , majd a további napirend előtti felszólalásokra kerül sor. Arra kéri a képviselőket, hogy tekerjék lejjebb az érzelmi potmétereket, hogy "kezdjünk el egy parlamentre hasonlítani".

 • Orbán mást kér

  október 21.hétfő 14:27

  Orbán folytatja, azzal, hogy vitassa meg az ellenzék, hogy biztosan csatatérré akarják-e alakítani a városházát. Ő inkább azt tanácsolja, keressék az együttműködést a kormányzattal, hogy együtt szolgálhassák az adott településeken élőket.

 • "Primitív, ostoba fajankók"

  október 21.hétfő 14:24

  Végezetül azt mondja Orbán, összegezve az ellenzéki hozzászólásokat, hogy nem kevesebbet tettek, mint arra szólították fel a nemrégen megválasztott polgármestereket, hogy a települések vezetése helyett folytassanak harcot a kormány ellen. Szerinte erre utaltak a harc, jobbágy, elűzés kifejezésekkel.

  Közben újabb színjáték zavarja meg Orbán beszédét. Kövér László odaszól valamelyik ellenzéki képviselőnek, hogy meddig süllyed még. Mindennek van határa, szégyeljjék magukat- közli Kövér az ellenzéki képviselőkkel, majd hozzáteszi: "primitív, ostoba fajankók".

 • Sajtószabadság?

  október 21.hétfő 14:23

  A sajtószabadágra kitérve még azt mondja Orbán Szabó Tímeának, hogy jól kezdik, hogy egyből betiltanak egy újságot. És ezt szerinte nem csak vállalják, hanem egy programként hirdetik. "Ebben nincsen semmi új, mert Önök korábban is ezt csinálták"- teszi hozzá.

 • Ők nem nyugdíjasok

  október 21.hétfő 14:21

  Tóth Bertalan felszólalására reagálva Orbán azt mondja, vicces olyanok számából hallani a nyugdíjakkal kapcsolatos számonkérést, akik megvonták a juttatásaikat. Majd elmondja, milyen plusz juttatásokat adnak nekik. Nem feledkezünk el róluk, mert számunkra nem nyugdíjasok, hanem ők a szüleink, nagyszüleink- magyarázza a miniszterelnök.

 • Fővárosi megállapodás

  október 21.hétfő 14:19

  Betűre, számra be fogjuk tartani- ezt mondja Orbán a fővárossal kötött korábbi megállapodásról. Hozzáteszi, arról viszont szeretnének egy közgyűlési megállapodást, hogy a következő fejlesztésekből miket szeretnének. Nem zajlik ma olyan beruházás a fővárosban, amit a főpolgármester és a közgyűlés ne fogadott volna el. Ezután sem fog. Várjuk a közgyűlés döntését és szívesen fogadjuk az erre vonatkozó terveket- teszi hozzá.

 • Demszkyt kitüntetni?

  október 21.hétfő 14:18

  Demszky Gábor alatt szétlopták a fővárost. Most éppen kitüntetni készülnek őt- mondja Orbán, aki aggódik emiatt.

 • Gyucsányt idézi Orbán

  október 21.hétfő 14:16

  A DK esetében is az a helyzet szerinte, hogy onnan nem tudnak erkölcsi kioktatást elfogadni. Nem mindegy, kitől kapunk morális kioktatást- teszi hozzá. A Fidesz számára vannak át nem léphető vonalak. Ilyen például szerinte, hogy nem hangozhat el hivatalban levő kormányfő szájából olyan mondat, amilyeneket például Gyurcsány mondott korábban a hazugságairól. "Nem tudunk Önöktől morális kioktatást elfogadni"- teszi hozzá.

 • Komoly gond lehet ebből

  október 21.hétfő 14:13

  A Törökországgal kapcsolatos bírálatokra is kitér Orbán, aki szerint az történt, hogy legnagyobb NATO-szövetségesünk, az Egyesült Államok kivonult egy helyről, ahova egy másik NATO-tagország, Törökország bevonult, és kötöttek egy tűzszünetet.

  Orbán elmondja, hogy Magyarország és az EU két lehetőség előtt áll: Törökország 3 millió szír előtt Szíria felé nyitja meg az utat. A másik, hogy ha úgy döntenek, nem Szíria, hanem az EU felé nyiítják meg a kapukat, ebből pedig nekünk komoly gondunk lehet. Most Orbán szerint ezen az úton 96 ezer migráns tartózkodik, ha ehhez jönne még 3 millió, az nem lenne jó. Azt sem szeretnénk kipróbálni - mondja Orbán, hogy a kerítés egyik oldalán 100 ezer migráns áll, másik oldalán pedig 50 ezer V4-es határőr. Ez a nemzeti érdek ebben a kérdésben a kormányfő szerint.

 • Szabad média?

  október 21.hétfő 14:12

  A nem szabad sajtóra vonatkozó ellenzéki felvetésre reagálva Orbán azt mondja, hogy ez gyermeteg megközelítés, a mai platformok mellett, az elérhető szociális média lehetőségei miatt nevetséges szerinte erre hivatkozni.

 • Orbán viszontválasza következik

  október 21.hétfő 14:10

  A miniszterelnök közli, hogy nem fognak felülni semmilyen provokációnak. Megköszöni az ellenzéki választóknak is, hogy elmondták a véleményüket.

  A magyar emberek nevében visszautasítja a miniszterelnök a jobbikos Jakab Péter beszédéből azt, hogy jobbágyoknak nevezze a magyaroknak. Kereszténységből és erkölcsi kioktatásokból, bár kiigazításokra mindig szükség van, kisnyilasoktól ilyet nem fogadunk el- mondja Jakabnak.

 • Kocsistól is elveszik a szót

  október 21.hétfő 14:09

  Tóth Bertalannak azt a kérdést teszi fel, hogy miért nem hallottak tőle Wittinghoff Tamásról és Lackner Csabáról. Nem hallottunk Tóth Csabáról. A ledugózott konfliktusokról, elásásról- mondja Kocsis, majd folytatná, de elveszik tőle a szót.

 • Kocsis: Gyurcsány a magas lovon

  október 21.hétfő 14:07

  Tovább folytatja, hogy hiába beszélnek kokainozásról, eddig egy eset bizonyosodott be, Lackner Csabáé, aki szocialista politikus. Gyurcsányhoz fordulva arról beszél Kocsis, hogy a DK elnöke "szálljon le a magas lóról". Szerinte minden idők legkorruptabb kormánya volt az övék és senki nem fogja nekik elfelejteni a szemkilövetést és lovasrohamot.

  Szabó Tímeának gratulál, hogy egy 0 százalékos párt jelöltjét sikerült megválasztani Budapest főpolgármesterének.

 • Kocsis beleszáll az ellenzéki politikusokba

  október 21.hétfő 14:05

  Kocsis Máté következik. Először is köszöni Orbánnak a beszámolóját. A Fidesz frakcióvezetője szerint érdemes reagálni a többiekre is. Hadházy ugyan nem frakcióvezető, de mégis sikerült bekerülnie ma a hírekbe. Figyelmezteti az ellenzéki képviselőt, hogy "egy anarchista fajankó" csinál ilyet, nem egy felelős képviselő. Jakab Péter szerinte "szenvedélyes elnöki székfoglalót" tartott. Azt mondja neki, kérdezze meg a mellette ülő jelenlegi elnököt, milyen érzés cigányt verni, és beleköpőni a ciőpőkbe a Duna-parti emlékműnél, vlaamint félkatonai szervezetekkel masírozni az utcákon.

 • Nem lesz könnyű

  október 21.hétfő 14:01

  Nem lesz könnyű városvezetés- mondja Harrach Karácsonyról, hozzátéve, kíváncsiak lesznek arra, ki fogja valójában helyette vezetni a várost. Nem úgy néz ki most a Budapestet vezető csapat, hogy társadalomképük azonos lenne- figyelmeztet a KDNP-s politikus.

 • Harrach védi meg a fideszeseket

  október 21.hétfő 13:59

  Harrach Péter veszi magához a szót. A KDNP frakcióvezetője szerint kiderült, hogy szó sincs róla, hogy véget ért volna a kampány. Szabó Tímeához szólva azt mondja, némi túlzásnak tűnik, hogy a Fidesz frakciója Borkaikból állna.

 • 3 millióan élnek ellenzéki vezetésű településeken

  október 21.hétfő 13:57

  Közel 3 millió ember él olyan településen, ahol kifejezetten ellenzéki vezetés van- magyarázza az LMP vezetője, aki szerint most egy olyan időszak következik, amikor bizonyítani kell. Bebizonyítani, hogy tudják becsülettel, hatékonyan vezetni a településeket. Minden állampolgár érdekeit képviselni kell, figyelmeztet Keresztes, itt már nincs kormánypárti és ellenzéki szerinte, a kormánynak pedig ehhez biztosítani kell a feltételeket, ami ma még nincs meg, ezért áll sok önkormányzat forrás híján.

 • Hiba volt

  október 21.hétfő 13:55

  Keresztes Lóránt László szólalhat fel, aki szerint jogellenesen vették el kormánypárti képviselők Hadházy tábláját az imént. Az LMP társelnöke is köszönetet mond a választóknak. Majd arról beszél, hogy fontos helyesen értékelni a választók jelzését. Azt mondja, szerinte hibázott Orbán, hogy gyakorlatilag egy győzelmi beszédet mondott el. Úgy véli Keresztes, nagy vereséget szenvedtek a kormánypártok, és ezt ki kellene mondani.

 • Megoldatlan dolgok

  október 21.hétfő 13:51

  Tóth Bertalan szerint sok mindenről nem lehetett hallani Orbán beszédében, hogy próbálják megoldani a fiatalok lakhatását, a nyugdíjak lemaradásának kérdését, a versenyképességi mutatókban a lemaradást az EU tüöbbi országával szemben.

 • Nagy felelősség

  október 21.hétfő 13:50

  Az MSZP elnökének eszébe jutott a tavalyi év vége, amikor sokan nevettek rajtuk, mikor elfoglalták a parlamenti pulpitust. Ez a stratégia most működött és meghozta az eredményt- mondja Tóth, aki szerint az ellenzéki pártok megértették a választók üzenetét. Most szerinte a szabad városokban és településeken kell bizonyítaniuk és ez nagy felelősség.

 • Lekapcsolják

  október 21.hétfő 13:49

  Még nem végzett beszédével Szabó Tímea, de lekeverték. Tóth Bertalan következik.

 • Fájni fognak

  október 21.hétfő 13:48

  Szabó Tímea szerint Karácsony Gergely mögött nem állt propagandagépezet, így nyert. Első intézkedései pedig fájni fognak szerinte a Fidesznek, például az, hogy vége lesz a hazugságnak Budapest utcáin. Elmondja, hogy felfüggesztik az embertelen kilakoltatásokat is és nem fogják beépíteni a Hajógyári-szigetet luxuslakóparknak.

 • "Borkai Zsolt maga a Fidesz"

  október 21.hétfő 13:46

  "Miniszterelnök úr, drága, maga szórakozik velünk"- mondja Szabó Orbánnak, felsorolva, hogy a budapestiek szerinte nem tűrték el, hogy az egészségügy hogyan áll, hogy mennyit loptak tőlük. Szabó szerint arra jöttek rá a városban élők, hogy Borkai Zsoltok százai vannak az országban. "A maguk egész fidesze nem más, mint Borkai Zsoltok gyülekezete. Borkai Zsolt maga a Fidesz"- mondja Szabó.

 • Szabó Tímea következik

  október 21.hétfő 13:44

  A Párbeszéd társelnöke "boldog karácsonyt kíván" Orbánnak. Majd arról beszél, hogy Karácsony 7 százalékos különbséggel győzte le Tarlós Istvánt. Szabó szerint az emberek szabadságra vágynak a lopás, fenyegetés, zsarolás után, ezért Orbán minimum egy bocsánatkérést kellene, hogy mondjon. "Kicsit túltolták a biciklit"- mondja a miniszterelnöknek az ellenzéki politikus.

 • "Ez nem játék"

  október 21.hétfő 13:42

  Ez nem játék, ez a mi hazánk- mondja Gyurcsány, majd arra tér rá, hogy muszáj megtudni, mi az az erkölcsi, politikai indok, amivel támogatni tudja Orbán, hogy a NATO egyik országa egy szuverén ország ellen agressziót követ el.

  Miért nem rázza meg azoknak a képeknek a sokasága, ami hozzájuk is eljutott?- teszi fel a kérdést Gyurcsány, aki szerint Törökország felelős sok ezer ártatlan civil haláláért. Hozzáteszi: amiatt, hogy Orbán ez ellen nem emelte fel a hangját, ő maga szégyelli magát a kormányfő helyett.

 • Orbán 30 éve

  október 21.hétfő 13:40

  Az önök politikájával szembeni lázadás volt. És a kormányfő nem mondott arról semmit, hogy ebből értene valamit- mondja a fideszes képviselőknek a DK elnöke.

  Gyurcsány elmondja, hogy 30 évvel ezelőtt látott egy nagyon bátor embert szónokolni, akiről azt gondolta akkor, hogy valószínűleg bátrabb is, mint ő. Okosan és bátran beszélt Gyurcsány szerint, akiről azt gyanítja, hogy tudtával és megrendelésével zajlik ma adófizetők pénzéből a választók félrevezetése. Ahol nem szabad a sajtó, ott nem szabad a választás- teszi hozzá a DK elnöke.

 • Gyurcsány jön

  október 21.hétfő 13:39

  Gyurcsány Ferenc következik. A DK elnöke szerint fontos, hogy a kormányfő beszélt, de jobb lett volna, ha mond is valamit. Elmondja, nem fog belemenni abba a vitába, ki nyerte meg a választást, de abban egészen biztos, hogy a képviselők értik, hogy a nagyobb települések összességében inkább az ellenzékre szavaztak. A tízezer fő feletti településeken márpedig szerinte több ellenzékit választottak meg, mint kormánypártit.

 • "Menthetetlen"

  október 21.hétfő 13:36

  "Egyvalami van, amit Önnek köszönhetünk: az Ön embertelen rendszere megtanította nekünk a másik embert tisztelni"- mondja Jakab Péter, aki szerint "megpróbáltak eltemetni minket, nem tudták, hogy magok vagyunk". Elmondja, hogy a magyarok szabadságszeretete szárba szökkent és most már az a fő, hogy ki a tisztességes és ki nem, ki a menthető és ki nem. "Ön miniszterelnök úr, nekem menthetetlen", de mindenki más menthető, azért, mert magyar.

  A jobbikos politikus szerint a kormány fegyvere a gyűlölet, de az ellenzéké nem az. Október 13-án a nemzet újraegyesítése megkeződött- jelenti be Jakab Péter.

 • Megvették a belépőt

  október 21.hétfő 13:34

  Jakab Péter következik. A Jobbik frakcióvezetője szerint a magyarok megvették a 2022-es kormányváltáshoz a belépőjegyet. Jakab szerint úgy kezelték a magyar városokat és vidéket Orbánék, mintha a birtokuk lenne. Elég volt- mondja a jobbikos politikus, aki szerint "a jobbágyak fellázadtak".

  Jakab szerint akkor lesz keresztény rendszerváltás, amikor a kokóért nem polgármesteri szék jár, hanem minimum egy elvonó. Úgy véli, a kormány kereszténységből és emberségből is megbukott és szerinte így fog járni Orbán is, meg fog bukni kormányfőként.

 • Jó munkát!

  október 21.hétfő 13:32

  Orbán elmondja még, hogy különböző energetikai fejlesztésekre, valamint a közelekedés teljes elektromossá tételéhez mintegy 50200 milliárd forintos beruházásra lenne szükség, ami csak az EU segítségével lenne lehetséges, erre a kormány igényt is tartana. Azt is hozzáteszi, hogy közzéteszik az október 24-ei kormányülésen a tervezett törvényjavaslatok listáját, majd jó munkát kíván az őszi ülésszakra.

 • Rossz hír

  október 21.hétfő 13:30

  A rossz hír szerinte, hogy a miniszterek tanácsa nemet mondott Szerbia, Macedónia és Montenegro csatlakozási kérelmére. A tragédia Orbán szerint az lenne, ha megtagadnák Szerbia felvételét. Orbán beszédét közben folyamatosan bekiabálásokkal szakítják félbe, néha már a miniszterelnök is elneveti magát ettől.

 • Jó hírek

  október 21.hétfő 13:28

  A miniszterelnök az EU-val való kapcsolatról beszél ezután. Szerinte olyan elnököt választottak a Bizottság élére, aki a migrációval kapcsolatos hibákat ki tudja javítani.

  Arról is beszél, hogy a múlt héten megállapodást kötöttek Nagy-Britanniával a távozásukról. Mint mondja, olyan megállapodáshoz járult hozáz, ami védi az Angliában dolgozó magyarokat. Orbán szerint ezek voltak a jó hírek.

 • Golyónyom

  október 21.hétfő 13:27

  Újra megszakítják Orbán beszédét, közben Hadházytól elveszik a táblát. Mivel már úgyis megszakították Orbán beszédét, Kövér László közbeszól és elmondja, hogy nem véletlenül nem lett eltüntetve a pulpituson levő, közel 100 éves golyónyom. Kéri az ellenzéki képviselőket, hogy tartsák be a házszabályt és ne csináljanak cirkuszt. Aki erre nem képes, az forduljon szakemberhez segítségért- mondja Kövér, mielőtt visszaadja a szót Orbánnak.

 • Állampapírt vegyenek!

  október 21.hétfő 13:24

  A minimálbér-emelkedés a negyedik legnagyobb az EU-ban- közli Orbán, aki szerint 3 ország még előttünk van, érdemes tehát többet dolgozni. Az államadósság 68 százalékra csökkent- teszi hozzá. Azt is elmondja, hogy 20% alá szorították a külföldiek kezében levő hitelek arányát. Innen is bíztatok mindnekit, hogy vásároljanak magyar állampapírt- teszi hozzá.

 • Meglesznek a következményei

  október 21.hétfő 13:23

  Kövér László felszólítja a képviselőt, hogy fejezze be az akcióját, majd közli vele, hogy meglesznek a következményei tettének. Orbán folytatja a beszédet, a gazdaság sikereiről ejt szót.

 • Megzavarják a beszédet

  október 21.hétfő 13:22

  Lendületet vett a családvédelmi akcióterv, több mint 65 ezren kapcsolódtak be eddig- mondja Orbán, miközben Hadházy Ákos megzavarja a miniszterelnök beszédét. Egy táblát tartott fel a pulpitus elé, amin Orbán épp beszélt. A fleirat a következő a táblán: "muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott".

Korábbi hírek betöltése

További belföldi híreink