Itthon

Megzavarták Orbán beszédét a parlamentben

Nézze élőben
október. 22. kedd 0:00

Vége a napirend előttieknek
október. 21. hétfő 15:32

, ezzel a mi közvetítésünknek is. Köszönjük a figyelmüket!

Dömötör Csaba is gratulál
október. 21. hétfő 15:27

a megválasztott polgármestereknek és képviselőknek. 600 tepelülés választott fideszes polgármestert, ami nagyon komoly eredmény - tette hozzá az államtitkár. 

Mindenki számíthat a kormány támogatására, aki a megválasztott tisztségét az építőmunkára akarja használni. Ezt követően Tarlós István főpolgármesteri tevékenységét méltatta, majd a kormány családpolitikai intézkedéseit sorolta.

Kósa Lajos gratulál minden megválasztott polgármesternek
október. 21. hétfő 15:22

és önkormányzati képviselőnek. Szerinte a számok mást mutatnak, mint amit az ellenzék állít. 

Szerinte tény, hogy Karácsony nyert, de 50 ezerrel kevesebb szavazatot kapott, mint az ellenzéki pártok májusban, míg a Fidesz javítani tudott májushoz képest. A fővárosi és megyei jogú városi világon kívüli Magyarországon a Fidesz 226000 szavazattal kapott többet, mint májusban, míg az ellenzék 48000-rel. Összességében a Fidesz 432000 szavazattal kapott több szavazatot, mint az ellenzék - tette hozzá Kósa Lajos. 

Kósa Lajos szerint a nyilasok habozás nélkül összeálltak a szélsőséges liberálisokkal és a kommunistákkal. Ez a Fideszt is meglepte - tette hozzá Kósa Lajos. 

A kereszténydemokrata Szászfalvi László a családokról beszél
október. 21. hétfő 15:12

, pontosabban a családpolitikáról. Válaszában Rétvári Bence a 2010 előtti korszak kulcsfiguráinak visszatéréséről beszél. 

Rétvári Bence jó egészséget kívánt
október. 21. hétfő 15:07

minden megválasztott polgármesternek és önkormányzati képviselőnek. Szerinte az ellenzéki szövetség minden elvét feladta. Úgy látja: az ellenzék az eredmények alapján dönti el, hogy diktatúra vagy demokrácia van-e az országban. 

Keresztes László Lóránt az elszámoltatás elmaradását kéri számon a Fideszen
október. 21. hétfő 15:02

, szerinte a Fidesz nem váltotta be 2010-es ígéretét. Szerinte az október 13-i önkormányzati választásnak nagyobb jelentősége volt, mint az országgyűlési választásnak. 

Dömötör Csaba szerint Gyurcsány vívódik
október. 21. hétfő 14:57

, és az őszödi beszéd emlékével küzd. Ezt meg is érti - tette hozzá az államtitkár. Szerinte a Gyurcsány-Bajnai korszak visszatérésének vagyunk tanúi, és Karácsony Gergely mögött is Gyurcsány áll a háttérben. Szerinte a 2010 előtti korszak levitézlett figurái indítottak egész pályás letámadást a kerületekben. Ezt követően felidézte a kispesti MSZP botrányának részleteit a hangfelvételen szereplő mondatoktól Gajda polgármester tagadásáig. 

Gyurcsány Őszödről beszél
október. 21. hétfő 14:52

, miután Orbán Viktor szóba hozta. Szerinte "az értelmesebbje érti ennek a beszédnek a lényegét", ami - folytatja Gyurcsány - az, hogy akár a sajátjai egy részével is szembemegy, ha erkölcsről és kultúráról van szó. A DK elnöke szerint az Orbán-féle XI. parancsolat arról szól, hogy megvédik a bűnösöket. Aki visszaél a hatalommal, az nem politikus, hanem bűnöző - tette hozzá. 

A Fideszben sok olyan van, aki hozzányúl a közöshöz - tette hozzá. Szerinte a Fidesz trükkökkel, kommunikációval akar eredményt elérni. Szerinte a Fidesz az utolsó, aki bármit bárkinek a szemére vethet - tette hozzá a DK elnöke.

Dömötör Csaba: ez nem cirkusz, hanem parlament
október. 21. hétfő 14:46

 - a miniszterelnöki kabinetiroda államtitkára. Szerinte az ellenzék úgymond nem tud annyiszor útszéli hangnemben megnyilvánulni, hogy a Fidesz ne szeresse jobban Magyarországot, mint amennyire az ellenzék gyűlöli őket. 

Dömötör Csaba szerint minden politikai párt labdába rúghat és nyerhet, így ideje abbahagyni az "országellenes lejárató akciókat". 

Budapesttel kapcsolatban az államtitkár hozzátette: sok sikert kívánnak Karácsony Gergelynek, ám hozzátette: Budapesten újraéledt a múlt. Mintha a Napkelte kelt volna életére - tette hozzá Dömötör Csaba, aki szerint fennáll a gyanú: megvezették a budapestieket és durva megszorításokra készülnek a főváros új vezetői. Ezen felül Karácsony és támogatói a szólásszabadság korlátozására és durva kultúrharcra készülnek. Ezzel együtt az államtitkár elmondta: közös érdek, hogy Karácsony Gergely sikeresebben vezesse a várost, mint régebben Zuglót.