Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-21 16:57:00

Borkai távozását követelik a Magyar Nemzetben

Fritz Tamás politológus blogbejegyzése szerint Borkai Zsoltnak a Fidesz-KDNP után Győr éléről is távoznia kell.

Borkai távozását követelik a Magyar Nemzetben
Borkai Zsolt, Győr polgármestere

A blogbejegyzés szerint "Borkai Zsoltnak távoznia kell abból a politikai közegből, amely elítéli az ilyen magatartást. Borkai tett is egy fél lépést: mivel a választásokon még Fidesz-KDNP-színekben indult, ezért utána két nappal kilépett a pártszövetségből. (...) De van itt még valami.

Borkai nem látja be azt, hogyha a pártszövetség színeiben nyerte meg a győri polgármesterválasztást, akkor a polgármesteri pozíciója sem választható el a Fidesz-KDNP-tagságától?

Nem látja be, hogy ha nem a Fidesz-KDNP színeiben indul október 13-án, akkor vélhetően nem választják újra, hiszen így is rengeteg szavazatot veszített, ráadásul a négy jobbikos jelölt visszalépése sem jött éppen rosszul neki? Nem látja át, hogyha a polgármesteri széket megőrzi, és még öt évig a város élén marad, akkor azzal nemcsak saját maga tekintélyét rombolja, hanem a pártszövetségét is? Vagyis nem képes belátni, hogy még van egy feladata, ha erkölcsileg „bűnbocsánatot” akar nyerni?"

"Tehát az a kérdésem, hogy mikor mond le a polgármesteri székről is, hogy ezzel lehetőséget teremtsen a kormányzó pártszövetségnek arra, hogy egy új, erkölcsileg támadhatatlan emberrel induljon a győri polgármesteri székért fél év múlva?" - tette fel a kérdést Fritz Tamás.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink