Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-21 07:07:00

Betörtek Edvin Martonékhoz, a méregdrága hegedűje is otthon volt

Kellemetlen éjszakában volt része a világhírű hegedűművésznek.

A hegedűművész, két gyermeke és a felesége is az emeleten aludt, amikor a napokban éjjel betörtek az otthonukba. Még időben felébredt a zajra, így a tolvajok elszeleltek. Szerencsére a családjának nem esett bántódása, ráadásul az őrizetlenül hagyott, hétmillió dolláros (2 milliárd forint) értékű Stradivari hegedűt sem vették észre a besurranók.

„Belegondolni sem merek, milyen tragikusan végződhetett volna az éjszaka, nagyon megijedtem, még mindig nem hagynak nyugodni a történtek” – ismerte el a Blikknek Edvin Marton. A világhírű hegedűművész erdőszéli otthonába ketten törtek be az éj leple alatt. Dolgozószobájának ablaka maradt nyitva bukóra, amelyet felfeszítettek. Balszerencséjükre a padló hangosan recsegett a talpuk alatt, amire a ház ura felriadt.

„Először csak füleltem, mi lehet ez a zaj, de amint ráeszméltem, ezek nem a gyerekek, kikeltem az ágyból, majd elindultam a gyakorlószobám felé. Rögtön az villant be, hogy a Stradivari ott van, a legrosszabb gondolatok cikáztak a fejemben” – elevenítette fel az éjszakát. Marton felkapcsolta a villanyt, ami alaposan ráijesztett a betörőkre, ugyanis az ablakon keresztül ki is ugrottak, a zenész pedig a kivilágított kerten keresztül látta, ahogy mindketten az erdő felé menekülnek.

„Még éppen időben kelhettem. Szerencsére semmi nem tűnt el, a hegedű is érintetlen maradt. Nem lehetek benne biztos, de úgy gondolom, nem célirányosan törtek be. Szerintem nem tudták, ki lakik itt, és hogy a Stradivari is itt van” – mondta, hozzátéve: a hegedű mindössze egy napig volt az otthonában. Egy tévéfelvételre készült, és gyakorolnia kellett az egyébként rendszerint egy széfben elzárva őrzött hangszeren.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink