Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-21 11:13:00

Baranyi Krisztina: „megállt az élet”

A folyó ügyekben nem dönt senki Ferencvárosban, miután az előző polgármester már kivonult a városházából, ő pedig még meg sem kezdhette a munkát – egyebek mellett erről beszélt Baranyi Krisztina az ATV Start című műsorban. A IX. kerület megválasztott polgármestere szerint dokumentumok ledarálásával sem lehet mindent eltüntetni, a gyanús esetek kivizsgálását azonban meg lehet nyújtani.

A IX. kerületben 10 perccel a határidő lejárta előtt támadták meg az eredményt

 

Több budapesti kerületben is megtámadták a választás eredményét a múlt hét második felében. Ferencvárosban is ez történt, percekkel azelőtt támadták meg az eredményt, hogy az hivatalosan is jogerőre emelkedett volna.

Baranyi Krisztina szerint ez azért is furcsa, mert ő viszonylag nagy arányban múlta felül ellenfelét október 13-án. Mint kiderült, a Munkáspárt támadta azt meg, amin a politikus nem annyira lepődött meg, tekintve, hogy több kamujelölt is volt a kerületben az elmondása szerint. Jellemzően akkor támadják meg, ha például egy választáson kevés szavazattal nyert az egyik fél, miközben az érvénytelen voksok száma ennél magasabb. Ez törvény adta lehetőség, nincs vele semmi gond a független politikus szerint. Fordított esetben ugyanis – ha ő vesztett volna pár száz szavazattal –ő is kihasználta volna ezt a lehetőséget.

Baranyi szerint a IX. kerületben csak időhúzásról lehet szó, vagy arról, hogy dokumentumokat tüntessenek el. Hozzátette: minden fillér kifizetésnek a végére lehet jutni, papír nélkül azonban ez sokkal körülményesebb és több időbe telik. Baranyi azt is elmondta, eddig csak azért mehetett be a városházára, mert már az előző ciklusban is képviselőként dolgozott. Ha az utcáról esett volna be, abban az esetben az épületbe sem tehette volna be a lábát. A darálásnál pedig kiemelte, hogy nem tüntet el mindent, de hosszú hónapokkal növelheti meg az időt, amíg egy gyanús ügynek a végére érhetnek.

A leköszönő polgármester eközben új szerződéseket már nem írhat alá, de folyó ügyekben még van aláírási joga. Baranyi arra is emlékeztet, hogy az „önkormányzatokban egy ideje megállt az élet”. Mindent a választások utánra halasztottak, a folyó ügyekben nem dönt senki, nem történnek kifizetések, pedig ezeknek határideje van. Ha azonban valamit nem adnak le határidőre, akkor az önkormányzat büntetést kap, miközben a jelenlegi ügyvezető már összepakolt és elment.
Arra számít, hogy legkorábban a hétvégén kezdheti meg a polgármesteri munkát, ami nem ideális, hiszen a hivatal ügyei addig is állnak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink