Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-21 19:15:00

A Fidesz alelnöke és a kormányszóvivő is új választást javasol Győrben

Közben Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke arról beszélt, hogy Győrnek és Borkai Zsoltnak is jobbat tenne egy tisztességes választás egyenlő feltételekkel, mint a halogatás. A kormányszóvivő szerint józan döntés lenne a győriek részéről, ha a legmegfelelőbb polgármestert választanák meg.

 

 Borkai Zsolt a kiszivárgott szexvideó miatt pár napja kilépett a Fideszből, de polgármester maradt. A Fidesz alelnöke szerint viszont Borkai Zsoltnak és Győrnek is jobbat tenne egy újabb választás.

„Ott Győrben is lesz még ennek, szerintem konzekvenciája, mert az egy megfontolandó kérdés, hogy akarja-e egy polgármester olyan helyzetbe hozni a saját városát, amilyenbe most Győr került. Én szerintem ez nem helyes, tehát az a helyzet, hogy egy tisztességes választás, egyenlő feltételekkel, sokkal jobbat tenne a Győrnek és neki is, mint bármilyen halogató magatartás” – árulta el Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke.

Borkai Zsoltot kerestük, de nem reagált. A kormányszóvivő viszont elmondta véleményét.

„Józan döntésnek tartanám a győriek részéről azt, hogy azt mondják, hogy olyan polgármestert akarnak választani, aki számukra a legmegfelelőbb. Nem biztos, hogy ezt a döntést most meg tudták hozni” – mondta Hollik István, kormányszóvivő.

hollik istván, fotó: mtiHollik István, fotó: MTI

„Nyilván van egy olyan, hogy ártatlanság vélelme, de amikor mondjuk Borkai Zsoltról egy orgiázó szexvideó kerül nyilvánosságra, akkor azért azt gondolom, hogy az már túlmegy azon, ami különösebb nyomozást igényelne. Ő már ettől nem lehetne polgármester, már emiatt le kellett volna mondania” – nyilatkozta Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője.

Az MSZP pártigazgatója közben saját pártjában szeretne rendet csinálni. Molnár Zsolt a Startban beszélt arról, hogy a kispesti Lackner Csaba arra fogják kérni: amint lehet, ajánlja fel a képviselői mandátumát, hogy arról a választók dönthessenek egy időközi választáson.

„Vitatható hangfelvétellel állunk szemben, de ennek nem is a jogi, hanem a morális etikai része a legfontosabb. Egészen biztos, hogy amennyiben ebből bármi igaz, úgy neki rövidesen el kell hagynia a szocialista pártot vagy így, vagy úgy” – mondta Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója.

Erről már egyeztetett is a kerület MSZP-s polgármesterével.

Gajda Péter nem akart nyilatkozni Híradónknak, de annyit közölt, hogy Molnár Zsolt nyilatkozatához nem kíván hozzáfűzni semmit, egyetért vele.

Lackner Csaba néhány napja függesztette fel MSZP-s párttagságát, de képviselői mandátumáról nem mondott le.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink