Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-18 10:05:00

Szívszorító vallomás: Így búcsúzott özvegye a veronai tragédia hős tanárától

"Remélem, van mennyország, ahol majd találkozhat a gyerekeinkkel" - így búcsúzott özvegye Vígh Györgytől, a veronai buszbaleset hős tanárától.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, kedd délután meghalt Vígh György, a veronai buszbaleset hős tanára.

A testnevelő nevét akkor ismerte meg az ország, amikor 2017. január 20-án éjjel, a Verona melletti autópályán haladó, magyar diákokat szállító autóbusz egy felüljáró pillérének csapódott, majd kigyulladt. Vígh György és felesége az égő busz ablakán át menekítette ki a diákokat.

Tavaly júniusban őt és feleségét meghívták Olaszországba, ahol hősiességükért az olasz belügyminiszter mindkettőjüket kitüntette. Ezután fél évvel diagnosztizálták a betegséget.

A tanár úr felesége, Erika szerint férjének megnyugtató volt, hogy hihetett abban, van egy másik világ, ahonnan Balázs és Laura jeleket küld, és egyszer majd mindannyian újra találkoznak - számolt be róla a Blikk. A tanár rajongott a gyerekeiért, nagyon büszke volt élsportoló fiára és a lányára is, aki a japán nyelvvizsga után a kínait akarta megtanulni.

„A férjem csontvelő-transzplantációs kezelésre várt, bizakodtunk, hogy utána javul az állapota. Sosem beszéltünk a halálról” – mesélte a portálnak Erika. - „ Az utolsó hetet az intenzív osztályon töltötte, de még el tudtam búcsúzni tőle. Végül kedd délután meghalt. Remélem, van mennyország, ahol majd találkozhat a gyerekeinkkel”.

Vígh Györgyöt a munkahelyén, a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban örökös tanárnak választották. November 9-én lett volna 66 éves. Búcsúztatása a XV. kerületi, Rákos úti Jézus Szíve Plébánián lesz, ott, ahol gyermekei is nyugszanak.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink