Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-18 11:33:00

Megszégyenítették a diákokat: az egész iskola előtt kellett bocsánatot kérniük

Dalnoki Szilárd, a Momentum Zala megyei képviselőjének közösségi oldalán egy rövid poszt jelent meg szerda reggel. Dalnoki ebben arról ír, hogy kedden a keszthelyi Vajda János Gimnázium udvarán, a teljes iskola előtt nyilvánosan bocsánatot kellett kérni több diáknak és egy tanárnak egy szeptemberi eset miatt.

A történetet a Nyugati Fény írta meg több diák beszámolója és a bocsánatkérés hangfelvétele alapján.

Az egész ügy ott kezdődött, hogy Cs. Balázs az iskola volt tanára összejött egy 17 éves tanítványával.Emiatt a lány tavalyi elballagása után a tanárnak is mennie kellett az intézményből.

Idén szeptember 20-án a keszthelyi Vajda-napokon a gimnázium egyik osztályának diákjai vicces osztályműsort adtak elő, amelyben ironikusan visszautaltak erre a korábbi esetre.

A műsort végignézte Cs. Balázs anyukája, aki jelenleg is az intézményben tanít. A nő feldúltan távozott az előadásról.

Ezután Cs. Balázs visszajött többször az iskolába és felkereste az előadásban résztvevő tanulókat. A diákok elmondása szerint, azzal fenyegette őket, hogy vagy bocsánatot kérnek tőle, vagy rendőrségi feljelentés lesz az ügyből.

A diákok a bocsánatkérés mellett döntöttek, ami kedden meg is történt.

A gimnázium összes tanulóját kiterelték az udvarra, szereztek hangosítást, és először az osztály osztályfőnökének, majd az előadásban résztvevő diákoknak egyesével kellett bocsánatot kérniük Cs. Balázstól és barátnőjétől.Az intézmény igazgatója szerint nem megszégyenítés, ami történt.

Frissítés 2019. november 18.

Sajtó-helyreigazítási közlemény

Az ATV weboldalán (atv.hu) 2019. október 18. napján – „Megszégyenítették a diákokat: az egész iskola előtt kellett bocsánatot kérniük” címmel – megjelent sajtócikkben valótlanul állítottuk, hogy Cs. Balázs összejött egy 17 éves tanítványával, illetve hogy emiatt a lány tavalyi elballagása után a tanárnak is mennie kellett az intézményből.”

A valóság ugyanis az, hogy Cs. Balázs párja soha nem volt Cs. Balázs tanítványa, és megismerkedésük idején nagykorú volt. Cs. Balázs nem ezen, jelenleg is fennálló kapcsolata miatt távozott a Vajda János Gimnáziumból. Munkaviszonya határozott időre szólt, melynek a kérdéses évben történt lejárta után máshol tervezett munkát vállalni.

Valótlanul állítottuk továbbá, miszerint Cs. Balázs többször visszajött az iskolába és felkereste az előadásban résztvevő diákokat. Cs. Balázs ugyanis az érintett osztályműsor előadását követően egyetlen alkalommal tartózkodott a Vajda János Gimnáziumban, az intézmény igazgatói irodájában és a diákokkal sohasem kommunikált.

Ajánlom

További belföldi híreink