Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-17 18:52:00

Tragédia: két gyermekét vesztette el Veronában a most elhunyt hős

Szerdán jelent meg a Verona angyalai facebook csoport oldalán a hír, hogy a baleset egyik legsúlyosabb sérültje Vígh György meghalt. Az oldal kezelője a bejegyzést azzal zárta: „Remélem újra magához ölelhette imádott gyermekeit”. Ő volt ugyanis az a testnevelő tanár, aki a szörnyű balesetben minkét gyermekét elvesztette.

Vígh György a baleset egy éves évfordulóján az Egyenes Beszéd vendége volt. A 66 éves férfi a tragédia részleteiről, a sérüléseiről, a gyermekeiről és az azóta eltelt időről is beszélt: „Több hónapon keresztül lefeküdtem aludni, és azt álmodtam, hogy ott vagyok a buszon  és most nem jobbra indulok el, hanem balra indulok el, most ezt csinálnám vagy azt csinálnám, vagy hú ott a busz elejében lennie kell egy poroltónak, de ez így utólag csak egy álom és egy kapálózás, hogy hátha lehetett volna valamit jobban csinálni… de hát ennyi sikeredett” – mondta ekkor a hős testnevelőtanár.

A szörnyű baleset 2017 januárban történt, Verona mellett az autópályán. A franciaországi síelésből hazafelé tartó diákok busza, az autópálya szalagkorlátjának, majd egy felüljáró pillérjének csapódott és kigyulladt. 17-en haltak meg.

A magyar vizsgálat egyelőre még tart, Olaszországban azonban már bíróságon van az ügy. Az olasz autópálya mérnökség 4 dolgozóját és a busz magyar vezetőjét vádolták meg.

Ajánlom

További belföldi híreink