Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-17 17:47:00

Palkovics László szívesen találkozik V. Naszályi Mártával

Palkovics László kész találkozni V. Naszályi Mártával, szívesen nyilvánosságra hozza várbeli lakásának a szerződését és kész magasabb bérleti díjat is fizetni.

De arra ösztönzi az I. kerület új polgármesterét, hogy akkor mindenkinek a lakásbérleti szerződését, például a volt MSZP-s kormánybiztosét, Baráth Eteléét is hozza nyilvánosságra, ne csak “palkovicsozzon” - mondta az innovációs miniszter az atv.hu-nak.

“Boldogan” találkozik is akár V. Naszályi Márta polgármesterrel Palkovics László, szívesen nyilvánosságra hozza a Várban lévő lakásának a bérleti szerződését és kész magasabb bérleti díjat is fizetni – mondta az innovációs miniszter az atv.hunak nyilatkozva, miután az I. kerület vasárnap elbukott fideszes polgármester, Nagy Gábor Tamás utódjának megválasztott V. Naszályi Márta nyilatkozataiban “palkovicsozott” az elmúlt napokban.

Palkovics László arra reagált ezzel, hogy V. Naszályi a 24.hunak azt mondta, nem szeretne “egy Bayer, Palkovics, Nagy Gábor Tamás rendeletet”. De a közvélemény számára felháborító lakás-bérleti ügyeket rendezni kell a Várban, az igazságtalanságokat meg kell szüntetni, jóvá kell tenni. Az ATV Startban pedig azt mondta: azt is szeretnék megakadályozni, hogy az önkényes döntések szülessenek. A kérdés azóta napirenden van, hogy különböző cikkek jelentek meg arról, hogy Nagy Gábor Tamás - V. Naszályi Márta megfogalmazása szerint - önkényes döntésekkel egy titkos bizottság javaslata alapján döntött a Várban lévő lakásbérleményekről. Így jutottak a polgármester családtagjai is olcsón albérletekhez és mások is a Várban, frekventált helyeken. Egy teljesen új rendszert szeretnének kialakítani, ami méltányos és igazságos  - mondta a polgármester.

Palkovics László, az atv.hu-nak adott nyilatkozatában szóvá tette, hogy a polgármester az ő nevét emlegeti, holott másoknak is hasonló lakásbérleti szerződésük van. Másrészt, 2012-ben, amikor eldőlt, hogy a Várba kötöznek, “még a Knorr-Bremse fékeit gyártottam Németországban”, azaz nem volt sem politikus, sem közszereplő.

Mint mondta, egyetért azzal, hogy ezeket a szerződéseket vizsgálják felül, sőt ösztönzi erre V.Naszályi Mártát. Ő szívesen fizet magasabb bérleti díjat is, szívesen fizetett volna eddig is többet. “Szeretném kérni V. Naszályi Mártát, tegye már meg, hogy valóban az összes szerződést felülvizsgálja, és hozza nyilvánosságra, de akkor például a volt MSZP-kormánybiztosét is, Baráth Eteléét is, és mindenkiét, politikai oldaltól függetlenül” - mondta.

Palkovics László azt hangsúlyozta, hogy nem azért lakik a Várban, mert kifejezetten ott szeretett volna élni. “A Vár nekem egy szempontból volt jó, a feleségem, a gyerekeim, meg az ő szülei miatt. Azért költöztünk oda, mert a feleségem ott nőtt föl. A szülei ott laknak ötven éve, ezért aztán úgy gondoltuk, hogy a gyerekeknek - az egyik négyéves, a másik hatéves -, fontos, hogy a nagyszüleikhez közel legyenek, mert ugye én éjjel-nappal dolgozom, a feleségemnek meg fontos az édesanyjának a segítsége. Ezért odaköltöztünk egy 63 négyzetméteres lakásba 2013-ban, azaz még a közigazgatási karrierem előtt az akkori jogszabályoknak megfelelő feltételek mellett. Ezeket a feltételeket pedig az önkormányzat rendeletei és szabályai határozzák meg mindenki számára: legyen az mérnök, nyugdíjas vagy miniszter” - mondta a korábban az atv.hu-nak adott interjúban.     

Most is nyomatékosította: az önkormányzatnak kell döntést hoznia a Várban önkormányzati lakást bérlők esetében. “Költözzek ki onnét azért, mert az önkormányzat nem akar tőlem többet kérni?” - vetette fel. “Ezek a Várban lévő ingatlanok általában lakhatatlanok, pontosabban akkor lakhatók, ha az oda beköltözők ezeket az ingatlanokat lakható állapotba hozzák. A mi  lakásunkban a nyílászárók nem voltak jók, a lakás vizes volt, nem volt benne fűtés, ez gyakorlatilag egy lakhatatlan lakás volt. Én úgy invesztáltam 20 milliót ebbe a lakásba, hogy soha nem lesz az enyém” - mondta Palkovics László, elárulva: a vári óvodába mint a Várban lévő lakos (egy másik óvodás kisgyereknek a szüleivel) 4 millió forintos szoba-játékot vett a saját adózott pénzén. Ha úgy tetszik, az önkormányzat helyett.

Azt is szükségesnek tartotta elmondani, hogy ő az I. kerület volt fideszes polgármesterét, Nagy Gábor Tamást „csak képről látta”, hivatalosan soha nem beszélt vele, egyetlenegyszer találkoztak össze véletlenül.

Ajánlom

További belföldi híreink