Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-17 11:38:00

Kubatov: az ellenzéki nász mézeshetei gyorsan elmúlnak

“Az ellenzéki összefogás vagy a nász mézeshetei gyorsan elmúlnak majd és eljön az osztozkodás ideje. Ugye senki nem gondolja, hogy ez simán, harcok és viták nélkül, csendben fog zajlani?” - ezt Kubatov Gábor mondta a delmagyar.hu-nak adott interjújában, arra, hogy mi lesz Szeged, és ott a Fidesz jövője.

Kubatov: az ellenzéki nász mézeshetei gyorsan elmúlnak
Kubatov Gábor

Interjút adott Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke és pártigazgatója a delmagyar.hu-nak. A Fidesz mozgósítási felelősét arról kérdezték, hogy akkor most ellenzéki “földcsuszamlásszerű” siker történt-e vagy nyert a Fidesz, hiszen 51 százalékos eredményt ért el országosan.

“Én a számok, a tények erejében hiszek. Ezek pedig azt mutatják, hogy több szavazatot szerzett a Fidesz országosan, mint legutóbb, a 2014-es önkormányzati választáson. De többen támogattak minket, mint a tavaszi EP-voksoláson. Az egyetlen különbség, hogy az ellenzék most teljesen összeállt, így az antiszemita párttól a liberálisokon át a szélsőbaloldalig egyfelé szavaztak a támogatóik” - mondta Kubatov Gábor, akiről tudni kell, hogy nagyon ritkán ad interjút, keveset szerepel a nyilvánosság előtt.

Szegedet a Fidesz elveszítette, az ötödik ciklusát kezdő Botka László meggyőző fölénnyel nyert, a szavazatok 60,53 százalékának szerezte meg, míg a Fidesz által támogatott, függetlenként induló Nemesi Pál 36,44 százalékot kapott.

Kubatov Gábor ugyanakkor remek jelöltnek nevezte most a választás után is, “és egy nagyon jó képviselőjelöltekből álló csapattal növeltük a szavazatszámunkat 2014-hez képest” - mondta, és hozzátette: “ez a Szeged már nem ugyanaz, mint azelőtt volt. Tudom, hogy sok jobboldali ember Szegeden most csalódott és ez érthető, de higgyék el, nem szabad föladni, elkeseredni. Ma már szerintem büszkén lehet és kell vállalni, hirdetni a konzervatív, polgári értékrendet és elveket. Mi pedig folytatjuk azt a munkát amit elkezdtünk, az építkezés nem áll meg”.

Kubatov Gábor azt mondta az interjúban, hogy sok jó ember, egy kiváló csapat fogott össze és időt, energiát nem kímélve dolgozott a jobboldalért. Szerinte “Botka László és csapata leváltható, egy sokkal jobbra”. Azt, hogy van alternatíva, már most is sokan fölismerték, hiszen 25 ezer szegedi támogatta a jelöltjeiket - mondta.

Kubatov Gábor az interjúban arról beszélt, hogy nem adták fel Szegedet, “mi itt maradunk, és továbbra is szolgálni fogjuk a várost és a szegedieket”.

Azért is, mert a számításai szerint nagyjából 40-45 ezer jobboldali értékeket valló választó él a megyeszékhelyen. “Nekünk az a dolgunk, hogy mindenkit meggyőzzünk arról, hogy képesek vagyunk egy lendületes, fejlődő várost építeni, ami akár régióközpont is lehet” - mondta.

Szerinte Botkát csak a hatalom és a pozíció érdekli, számára az az első.

Az interjúból kiderül: abban bíznak, hogy “az ellenzéki összefogás vagy a nász mézeshetei gyorsan elmúlnak majd és eljön az osztozkodás ideje. Ugye senki nem gondolja, hogy ez simán, harcok és viták nélkül, csendben fog zajlani?” - vetette fel.

Kubatov Gábor szerint a győztes ellenzék számára csak a hatalom a lényeg, “szélsőbaltól az antiszemitákig”. Szegedről is halljuk, hogy számtalan alpolgármester és rengeteg tanácsnok lesz Botka alatt a jövőben - tette hozzá. Az ellenzéki összefogás árát a szegediek fizetik majd meg - vonta le a konklúziót végül az interjúban.

Ajánlom

További belföldi híreink