Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-17 15:36:00

Fordulat: Borkai mégsem magától távozott?

Legalábbis erre engednek következtetni Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető Balatonalmádiban elmondott szavai.

A Fidesz és a KDNP balatonalmádi frakcióülésén volt szó Borkai Zsolt botrányról is, ám az semmilyen vitát nem generált, a frakció álláspontja ugyanaz, mint amit Orbán Viktor elmondott: vannak dolgok, amik nem férnek bele – mondta az Index tudósítása szerint Kocsis Máté. Ugyanakkor egy válaszában úgy fogalmazott, udvarias megközelítés, hogy Borkai kilépett a Fideszből, vagyis a frakcióvezető sugallata szerint a győri polgármester nem önszántából távozott a kormánypártból, erről azonban részleteket nem mondott.

Az atv.hu már hétfőn arról írt, hogy Borkait a Fideszből kizárják, ám Győr polgármestere maradhat.

Kocsis Máté szerint a győriek döntését, amellyel újraválasztották Borkait, tiszteletben tartják, az pedig, hogy közgyűlés, amelyben a Fidesz van többségben, hogyan működik, az a polgármesteren és a képviselőkön múlik. Borkai fölött semmilyen utasítási joga nincs a Fidesznek, a város irányításában viszont megkerülhetetlen a pártszövetség, mondta.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője szerint „az intimitásnak, legyen az pozitív vagy negatív, nincs helye a nyilvánosság előtt. Másrészt viszont, az életstílus, ha nem felel meg a hitelességnek, akkor viszont van helye, és arról részben a jelöltállító szervezet, részben a választók elmondják a véleményüket.”

Ajánlom

További belföldi híreink