Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-16 13:40:00

Pestszentlőrinc: a katolikus választók otthon maradtak?

A Borkai-videó nélkül is változott volna a kerület, de a katolikus hívők közül is otthon maradtak jó néhányan – egyebek mellett ezt mondta győzelméről Szaniszló Sándor az ATV Start című műsorban. Pestszentlőrinc új polgármestere a hosszabb távon a cargo forgalmat is elköltöztetné Ferihegyről.

Pestszentlőrinc: a katolikus választók otthon maradtak?
Szaniszló Sándor

Jogerősen éjféltől veszi át a XVIII. kerület irányítását Szaniszló Sándor, aki még ma találkozik elődjével az átadás-átvétel miatt. Mint mondta, minél hamarabb meg kell kezdeni a munkát, mert sok probléma van feléjük.

A frissen megválasztott kerületvezető szerint náluk van a legtöbb kátyús útszakasz, megemlítette az Üllői és Gyömrői utakat.

Ezeket kilenc év alatt sem sikerült megújítani, aminek egyik oka szerinte, hogy nagy volt a polgármesterek lobbiereje a közgyűlésben, a gyengéket viszont a sor végén hagyták.

A kérdést, hogy a kerületet eddig irányító Ughy Attilára gondolt-e, kikerülte, de azt elmondta, hogy a szomszédos XVII. kerületben 12 útszakasz újult meg, náluk közben egy sem. Közben Karácsony Gergely főpolgármesterrel is egyeztetett, aki a kampány során hét alkalommal is megfordult a kerületben. Szaniszló abban bízik, hogy a leszakadó kerületek előnyt élveznek majd a jobb helyzetben lévőkkel szemben.

A politikus elmondta, az utak rendbetétele volt a központi kampánytémája, ami összességében nagyjából 46 milliárdba kerülne. Ebben már a ferihegyi gyorsforgalmi út is benne van, ami nemcsak a kerületnek, hanem Budapestnek és egyben az országnak is szégyen. 15 millió turista jár Budapestre – tette hozzá –, de nem biztos, hogy pozitív az első benyomásuk ezek után.

A szocialista politikus abban is bízik, hogy Karácsony – Tarlóssal ellentétben – sokkal harciasabb lesz a repülőgépek okozta zajproblémákkal kapcsolatban, amely kerületüket is érinti. Mindent meg fog tenni azért, hogy a mélyalvás időszakában nulla legyen a repülőgép-forgalom- közölte. Közép- vagy hosszabb távon az is bizonyos szerinte, hogy meg kell keresni a cargo kitelepítésének feltételeit. A személyi forgalmat senki nem akarja elköltöztetni, de a cargo forgalom elköltöztetésével lehetséges lecsökkenteni a zajt- magyarázta.

Szaniszló szerint a Borkai-videó nélkül is változás lett volna a kerületben, mivel az alapvető infrastrukturális problémák mozdították meg a lakosokat. Annyiban talán mégis volt hatása, hogy a hívő, katolikus választók közül jó néhányan otthon maradtak- vélekedett.
 

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink