Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2019-10-16 18:40:00

Bayer Zsolt szimpátiatüntetést szervez Salvini mellett

A publicista a "normális, nemzetüket szerető és féltő" embereket hívja az olasz nagykövetség elé, hogy kiálljanak a jelenlegi, "Brüsszelben fogant olasz kormány ellen."

Bayer Zsolt szimpátiatüntetést szervez Salvini mellett

A Pesti Srácok azt írja, a rendezvényen beszédet mondanak a Sajtóklub állandó szereplői. Matteo Salvini október 19-ére hirdette meg "az olasz büszkeség békés napját", amikor a csendes többség kiáll, és kifejezi véleményét az új olasz kormánnyal kapcsolatban. Az Öt Csillag és a Liga kormánya augusztusban omlott össze, a lap szerint azért, mert 

Salvini olasz belügyminiszterként a tengeri határok megvédésével, és a migránshajók elkobzásával kivívta a brüsszeli elit múlhatatlan rosszallását.

Az országban azóta  amásodik Conte-kormány van hatalmon, amely Salviniék szerint megnyitja a határokat a migránsok előtt, és megállapodott a menekültek szétosztásáról. Bayer Zsolt blogján úgy fogalmaz, 

a magyar-olasz barátság kiállta az idők próbáját. Most, amikor Európa korszakfordulóhoz érkezett, szükséges megmutatni rokonszenvünket Matteo Salvini iránt. Pontosan akkor, amikor az olasz nemzet legjobbjai Rómában tiltakoznak Európa gyarmatosítása ellen, mi is összegyűlünk, szimpátiatüntetéssel támogatjuk barátainkat.

A publicista szerint meg kell mutatni, hogy a normális, nemzetüket szerető és féltő európai emberek nincsenek egyedül, és képesek kiállni egymásért, illetve hogy az olasz nép éppúgy számíthat rájuk, mint fordítva. Hozzátette, Matteo Salvini harca a magyarok harca is, az olaszok pedig megérdemlik, hogy kiálljunk mellettük.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink